Župne obavijesti

Danas je 26. nedjelja kroz godinu, ujedno je i blagdan svetih arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela zaštitnika naše policije.

1. Rana misa je za pokojnog Franju i Daroslava Ivaškovića

2. Mise kroz idući tjedan su slijedeće:

Ponedjeljak: Za pokojne Jelu, Josipu, Stipu i Marka Jurića

Utorak: Za pokojnog Antu i Miodraga Dujmovića

Četvrtak: Za pokojne Iliju, Jelku, Marka i Anku Anušić

Petak: Za pokojnog Franju Altića i sve pok. iz obitelji Altić

Subota: Za pokojne Luciju i Milana Ćaćulovića

Nedjelja: Za pokojnog Marka i Olivera Topalovića i sve pok.iz te obitelji

 3. Iduće nedjelje ovdje su mise redovne u 8 i 11 sati te na filijali u Kraljama u pola 10.

 4. Ovog tjedna nam dolaze prvi petak i prva subota u mjesecu. Prije večernje svete mise bit će prigoda za svetu ispovijed i pričest. A iduća nedjelja je mlada nedjelja pa će poslije pučke mise biti blagoslov s Presvetim oltarskim sakramentom.

 5. Od poznatijih spomendana i blagdana u idućem tjednu izdvajamo:

Ponedjeljak: sv. Jeronim, prezbiter i crkveni naučitelj

Utorak: sv. Terezija od Djeteta Isusa, djevica i crkvena naučiteljica

Srijeda: Sveti Anđeli Čuvari

Četvrtak: Sv. Dionizije, Ciprijan i Gerard

Petak: Sv. Franjo Asiški, začetnik reda franjevaca i franjevki.

 6. Pred nama je mjesec listopad kada na poseban način kroz molitvu krunice i litanije častimo Blaženu Djevicu Mariju vjernu zagovarateljicu kod svoga sina Isusa. Budući da ovaj mjesec obuhvaća pet tjedana odlučili smo kroz svaki tjedan moliti na drugu nakanu. Pa ćemo tako u prvom tjednu moliti za duhovna zvanja. U drugom tjednu ćemo moliti za duhovnu obnovu naših obitelji te za borbu protiv ubojstava nerođene djece. U trećem tjednu ćemo moliti za Mir u svijetu, napose za mir u Siriji. U četvrtom tjednu ćemo moliti za misionare i njihovo djelovanje. U petom tjednu ćemo moliti za pokojne i nestale iz domovinskog rata naše župe, ali i za duše u čistilištu i one koje se nema tko spomenuti.

 7. U četvrtak mi fratri obilježit ćemo obred preminuća sv. Oca našega Franje i tom prigodom pozivamo sve vas vjernike da dođete u što većem broju. Obred preminuća će se obaviti u četvrtak u 18:00 a iza toga će biti slavljena večernja sv. misa. Budući da to do sad niste imali priliku vidjeti ni doživjeti ovdje u župi, razlog je više da zajedno sudjelujemo u ovom obredu.

 8. Danas poslije pučke mise ovdje u crkvi je roditeljski sastanak za prvopričesnike.

 9. Stigao je dopis našeg oca biskupa Franje povodom predstojećeg popisa stanovništva, pa vas molim za malo pažnje i strpljenja. Poslušajmo što nam poručuje biskup.

 10. Puštena je u promet župna web stranica pod adresom www.zupabihac.com. Stranica nije još u cijelosti gotova, ali će biti do kraja ovog tjedna. U buduće na stranici ćete moći pratiti sva važnija događanja naše župe i imat ćete priliku dobiti sve važnije informacije. Pored svake vijesti moći ćete vidjeti i bogati fotoalbum. Također, na stranici ćete moći vidjeti i aktualne župne obavijesti tog tjedna. Stranica obiluje bogatim sadržajem koji je potreban za izgradnju osobne vjere svakoga od nas. Pa vam kao glavni autori te stranice toplo preporučamo. Ovim putem se srdačno zahvaljujemo g. Kristijanu Aleksiću iz Bosanske Krupe, web majstoru i dizajneru naše župne internet stranice.

 11. Od prošli puta svoj prilog za crkvu dao je Vilim Mažar iz grada 20 KM. Darovatelju od srca zahvaljujemo.

 12. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika i Glasa koncila. Molimo pretplatnike da u kancelariji preuzmu svoje brojeve.

 

Bihać, 29. rujna 2013.                                                                                          Fra Anto Zrakić, župnik