Logo župe i frame Bihać

Logo župe i frame Bihać

Logo frame BihaćPo prvi put, u suradnji sa mladim umjetnikom iz naše župe – Valentinom Vukovićem, župa i frama Bihać su dobile svoj logo. Na poziv kapelana fra Tomislava, gdin. Vuković se srdačno odazvao te tako učinio jednu lijepu gestu i dao svoj doprinos rodnoj župi.

Logo frame Bihać predstavlja štit s dvostrukim obrubom u kojem se nalaze sljedeći elementi: zvonik aktualne župne crkve (s lijeve strane), zvonik stare župne crkve – (s desne strane), između ta dva zvonika se nalazi znak tau (T) s ugraviranim natpisom „FRAMA BIHAĆ“. Ispod tau-a i zvonika se nalazi rijeka Una.

Logo župe BihaćLogo župe Bihać predstavlja također štit, ali malo drugačiji od framinog. Štit loga župe sadržava ukrasni gornji dio (ornamenti s biljnim motivom). Ovaj oblik grba je po uzoru na stari grb grada Bihaća i štitove tadašnje kraljevske vojske. Ispod njega se nalazi natpis „ŽUPA SV. ANTE PADOVANSKOG“. Na logu je također prikazano i nekoliko zvonika, od kojih su samo tri prepoznatljiva, a ostalih 7 je bezlično. Prema predaji u Bihaću je kroz povijest postojalo 7 crkava (simbolično prikazano kroz 7 bezličnih zvonika). Od prepoznatljivih, prvi s lijeva je zvonik filijalne crkve u Kraljama. Nakon njega slijedi prepoznatljivi zvonik stare župne crkve sv. Ante koji se nalazi u centru grada, a do njega je zvonik aktualne župne crkve. U donjem dijelu loga se nalazi most koji povezuje obje obale rijeke Une, kao i sama rijeka Una preko koje se nalazi natpis „BIHAĆ“.

Oba loga, i frame i župe Bihać, odišu plastičnošću i lijepim stilskim izražajem te sadržavaju autentične i originalne elemente koji na simboličan način prikazuju duh župe i frame Bihać.

Autoru oba loga se od srca zahvaljujemo i želimo mu još puno kvalitetnih i uspješnih radova.

Autor

 

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.