Obrati se i vjeruj Evanđelju!

Obrati se i vjeruj Evanđelju!

Predstavljajući vrijeme pokore, skrušenosti, odricanja, molitve i posta, Korizmeno vrijeme simbolično započinje kršćanskim spomendanom Čiste srijede ili Pepelnice. Ove godine, taj spomendan se obilježava na današnji dan, 18. veljače, gdje su vjernici naše župe uz cjelodnevni post i nemrs prisutvovali i sv. Misi. Uz riječi „Obrati se i vjeruj Evanđelju“, župnik fra Anto Zrakić i župni vikar, fra Mario Katušić, koji su predvodili sv. Misno slavlje, obilježili su spomendan Pepelnice načinivši znak križa blagoslovljenim pepelom na glavama okupljenih vjernika.

Pepeo, koji simbolizira pokoru, se dobiva od blagoslovljenih grančica palmi i maslina korištenih na Cvjetnicu prethodne godine. Uz pokoru, Korizmeno vrijeme poziva vjernike i na skrušenost i poniznost, na što ukazuje i današnje Evanđelje u kojemu Isus poziva na pomaganje bližnjem, molitvu i post, ali u skrovitosti, znano tek Ocu koji vidi i uzvraća u toj istoj skrovitost.

U skrovitosti donesimo odluke i učinimo žrtve na koje smo posebno pozvani u ovo Korizmeno vrijeme te tako dočekajmo i osjetimo rađanje novog života kroz uskrsnuće našeg Gospodina Isusa Krista.

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.