Župne obavijesti

Župne obavijesti

4. nedjelja kroz godinu ( C )   – Bihać, 31. 01. 2016.

 

1.    Mise kroz tjedan: rana u 8 sati: a) Za ++ Ivana, Maru, Tomu i Nadu Ivušić i ost. pok. iz ob. Ivušić. b) Za + Milu Krekovića. Pučka misa je u 11 sati pro populo.

Kralje (9 i 30): Za + Jandru Ćurića.

Golubić (9 i 30):

Vedro Polje (16 sati): Za nestaloga Luku Šimića, te sve pok. iz ob. Šimić i Veljača.

 

Ponedjeljak:

Utorak – Blagdan prikazanja Gospodinova – Svijećnica. Rana misa u 8 sati: a) Za ++ Blaža, Kristinu, Mariju i Stipu Tomića; b) Za ++ Mariju i Petra Stipandića. Večernja misa u 17 sati.

Kralje (9 i 30): Za ++ Jozu, Luciju i Josipa Mihića, te Vlatka Matešića.

Golubić (9 i 30):

Vedro Polje (11 sati):

 

Srijeda (Spomendan sv. Blaža): U župnoj crkvi u 8 sati, i također u 17 sati: a) Za ++ Blaža, Jelenu i Blanku Plantak, te Maru i Ankicu Kovačić; b) Za ++ Tomislava Pleša, Vinka i Tomu Klepića i sve pok. iz ob. Pleša i Klepić. Na koncu misa je grličanje.

Četvrtak: Na čast sv. Marije de Matijas – utemeljiteljice naših č. sestara. Sv. misa na čast Bogu za časne sestre družbe Predragocjene krvi Kristove.

Petak:

Subota:

Slijedeća nedjelja (5. n. k. g.): rana misa u 8 sati: Za + Božu Vukovića – Lujkićevog. Pučka misa u 11 sati.

Kralje (9 i 30): Za ++ Zorku, Vojislava i Andriju Mikića, Luciju i Jerku Vukovića i ost. pok. iz ovih obitelji.

Golubić (9 i 30): Za ++ Ivana, Anu, Matu, Pavu, Niku i Nadu Miholić i Luciju Živković.

Vedro Polje (16 sati): Za + Slavka Dujmovića.

 

2.    Rad na grobljima: U groblju Vrkašić su braća Stjepan i Mario Knežević iz Starih Kralja isjekli stare borove koji su podizali spomenike i prijetili da ih vjetar ne poruši pa da oštete spomenike i ogradu, sve su to uradili bez posljedica i bilo kakve štete, drva odvezli a grane popalili. Veliki i riskantni posao za samo 600 KM. Hvala im lijepa. Također hvala akcijašima iz Golubića koji su jučer napravili akciju uređenja groblja sv. Martina, tj. isjekli su stare natrule lipe, a zdrave orezali. Nastavak slijedi u pogodno vrijeme… Hvala im od srca.

 

3.    Krizma ove godine u našoj župi bit će 21. svibnja, subotom u 11 sati. Krizmanici trebaju intenzivno učiti, dolaziti na vjeronauk, te donijeti imena svojih kuma i kumova, a ako su kršteni u drugoj župi i krsni list iz te župe ili potvrdu o krštenju.

Prva pričest u našoj župi bit će zadnje nedjelje u svibnju tj. 29. svibnja u 11 sati pod pučkom misom.

 

4.    Tisak: Katolički tjednik, Marija.

 

5.    Preminule su prošloga tjedna u našoj župi: Ana Janković rođ. Ćurić iz Kralja, ž. + Ante, u 84. godini života, i Ana Jurković rođ. Uremović iz Prekounja (Plandišta) ž. + Bože, u 90. godini života. Pokoj vječni…

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.