Župne obavijesti za 30. nedjelju kroz godinu

Župne obavijesti za 30. nedjelju kroz godinu

Danas je 30. nedjelja kroz godinu. Ujedno obilježavamo dane kruha i zahvalu za plodove zemlje.

1. Rana misa je za pokojne Augustina i Luciju Jurić, Dušana i Božanu Lepir, te za Ljubu Kološinac

U Golubiću: Za pokojne Matu, Dragicu i Ivana Šestana i sve pok. iz obitelji Šestan

2. Mise kroz idući tjedan su sljedeće:

Ponedjeljak: Za pokojnog Milu i Slavka Mihića

Utorak: Za pokojne Duju, Jagu i Tonkicu Šantić, za nestalog Vladu Šantića i ostale pok. iz obitelji Šantić

Četvrtak: Za pokojne Josu, Antu i Maru Grgić i ostale pok. iz obitelji Grgić

Nedjelja: Za pokojnu Ankicu Struhar i sve pok. iz obitelji Struhar i Jurić

3. Iduće nedjelje ovdje su mise redovne u 8 i 11 sati te na filijali u Kraljama u pola 10. Iduće nedjelje je i mlada nedjelja pa će poslije pučke mise biti blagoslov s Presvetim. Ovaj petak je prvi petak i prva subota u mjesecu.

4. Od poznatijih spomendana i blagdana u idućem tjednu izdvajamo:

Ponedjeljak: Sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli (blagdan)

Petak: Svi sveti (svetkovina zapovjedna)

Subota: Dušni dan (spomendan svih vjernika pokojnika)

5. Nastavljamo s moljenjem krunice svakim danom osim nedjeljom. Kroz mjesec listopad i srijedom ima krunica i misa u 18:00 sati. Naredni tjedan molimo na petu nakanu, a to je: za sve naše pokojne, osobito one za koje se nema tko moliti, te za duše u čistilištu.

6. Budući da je od danas počelo zimsko računanje vremena, sveta misa radnim danom će biti u 17:00 h. A krunica je pola sata prije svete mise, dakle u 16:30 h.

7. U četvrtak nakon posljednjeg dana listopadske pobožnosti BDM i svete mise u 17:00 h. bit će prigodni molitveni program kao priprava za zapovjednu svetkovinu Svih Svetih. Nakon svete mise, zajedno s našim framašicama i framašima pozivamo i ostale župljane da nam se pridruže u molitvenom programu: molitva litanjia Svih svetih, klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, a nakon toga bit će prikazan u gornjoj vjeronaučnoj dvorani film o našem zaštitniku župe sv. Anti Padovanskom, nakon čega bi se malo i družili. Više o Holywin pročitati ovdje.

8. U petak na svetkovinu Svih Svetih u 11:00 h slavimo svetu misu na groblju Dubravice/Lohovska brda, a sat prije toga molimo opijela. Poslije podne imamo svetu misu u najvećem našem groblju Križ/Žegar u 16:00 h, a dva sata prije toga od 14:00 h molimo opijela.

9. U subotu, na dušni dan, u 11:00 h je misa u groblju Vrkašić, a opijela molimo od 9:30 h, a poslije podne u 16:00 h na groblju u Golubiću. Tamo opijela molimo od 14:30 h.

10. Hvala svima onima koji su do sada dali svoj prilog za pobir u novcu ili naravi. Oni koji to nisu učinili imaju priliku donijeti svoj prilog u kancelariju.

11. Od prošli puta svoj prilog za crkvu dali su Struhar Stjepan, +Pavla iz Luka 20 KM, Musić Mirjana r. Šimeković iz Ozimica 20 KM, te jedna neimenovana osoba iz Vrkašića 50 KM. Darovateljima od srca zahvaljujemo.

12. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika i Glasnik Marija. Budući da je ostalo još ne podignutih brojeva katoličkog tiska, molimo pretplatnike da to učine u naredno vrijeme.

13. Svi oni koji žele primati tisak u narednoj godini i koji žele nabaviti kalendare 12-to lisni i kalendar knjigu trebaju se što prije prijaviti u uplatiti u župnom uredu.

Bihać, 27. listopada 2013.                                                                                   Fra Anto Zrakić, župnik

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.