Dan kruha i zahvala za plodove zemlje

Dan kruha i zahvala za plodove zemlje

Dani kruhaMjesec listopad je veoma važan mjesec za svakog katolika u duhovnom smislu, krenuvši od listopadskih pobožnosti i priprave za Božić. U posljednjoj nedjelji u ovom mjesecu, točnije 27. listopada, obilježili smo i dane kruha. Svetu misu u našoj župi u Bihaću predvodio je naš bivši kapelan fra Robert Slišković koji je svojim dolaskom uistinu razveselio vjernike. Prilikom svete mise svi vjernici su uvidjeli koliko Bogu treba iz dana u dan zahvaljivati za sve ono što nam daruje a ponajviše se treba zahvaliti za kruh koji se svrstava u najneophodniju živežnu namjernicu kod svakog živog bića a samim tim i za svaki plod zemlje koji nastaje snagom i radom ruku čovječjih,koji se korisni u razne svrhe i od kojeg svako od nas ima koristi. Svaki vjernik je Bogu odao posebnu počast na svoj način a mnogo njih se udostojilo svoj trud prinijeti na sveti oltar koji je uz adekvatnu kreativnost naših časnih sestara postao zapažen te okarakteriziran kao najljepše mjesto u crkvi toga dana.

Cjelokupno slavlje pratio je i zbor framašica pod ravnanjem gospođe Emilije Vuković te su i one svojim nastupom i skladnim pjevanjem potakle sve ostale vjernike da kroz pjesmu, radost i osmijeh uveličaju ovaj dan.

Vjerujemo da su najljepšu zahvalu Bogu učinili oni najmanji s časnom sestrom Anom koji su kroz svoje recitacije i mimiku izmamili osmijeh svima prisutnima.

Onako nevini, čistog srca i duše, puni dobrih djela, bez zlih misli i uvijek sa skromnošću i naši najmlađi su dokazali koliko je divno zahvaljivati nekome i u svojim srcima izgovarati iskreno riječ „HVALA“ .

Na kraju recitacije i zahvale popraćeni su velikim aplauzom od strane vjernika a nakon svete mise svi mi smo se zapitali: „Je li riječ HVALA bila malo za sve ovo što nam Bog daje i koliki aplauz smo nakon svih zahvala dobili od Njega samoga?“

Ana Janković

Za više fotografija kliknite ovdje

 

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.