Primanja i obećanja FRAMA-e i OFS-a Fojnica

Primanja i obećanja FRAMA-e i OFS-a Fojnica

Primanja i obećanja frame i OFS-a FojnicaKako svake godine frame daju svoja obećanja i primanja novih članova, tako je ponovno i ove godine frama iz Fojnice obilježila svoja primanja i obećanja 7. prosinca.
Prilikom osnivanja frame Bihać uveliko smo stekli bratsko/sestrinske odnose sa svim framama iz Bosne Srebrene te nas svaki poziv na primanja i obećanja obraduje pa samim tim prema našim mogućnostima nastojimo svojim odlaskom uveličati ovakav vid događanja.
Naše putovanje započelo je u rano subotnje jutro te smo u Fojnicu stigli oko 13:00 sati.
Jedan dio framaša je išao mini-busom (odnosno njih 18) dok su preostale tri framašice putovale automobilom sa našim duhovim asistentom fra Tomislavom.
Stigavši u Fojnicu dočekao nas je njihov duhovni asistent fra Domagoj Šimić a ubrzo i svi ostali framaši koji su nam bili i sami domaćini kod kojih smo odsjeli u subotu navečer.
Svaki fojnički  framaš je ugostio dva framaša iz Bihaća, tako da smo prvo otišli kućama kako bismo se okrijepili i odmorili od putovanja.
U crkvu smo se vratili u 16:00 sati zbog  prigode  ispovijedi svih framaša koji su prisustvovali primanjima i obećanjima. Odmah nakon ispovijedi točnije u 17 sati započela je sveta misa koju je predvodio duhovni asistent frame Bosne Srebrene – fra Danijel Rajić, prilikom koje se i održao sam čin primanja i obećanja svih framaša kao i zavjetovanja trećoredaca koje sačinjavaju starije osobe.
Nakon svete mise koja je trajala do 18:30 h imali smo malu pauzu do 19:00 sati kako bismo se ugrijali u samostanskoj konobi te se vratili u crkvu i prisustvovali dramskoj predstavi “Poncije Pilat”  koju su nam imali priliku predstaviti  bogoslovi s franjevačke teologije iz  Sarajeva.
Poslije predstave koja je trajala sat vremena u već spomenutoj konobi framaši iz Fojnice su nam priredili domjenak i veselu večer praćenu muzikom uživo koju je uveličao framaški bend iz Busovače.
Uistinu smo se zabavili, plesali i na kraju zasladili ogromnom tortom koju su framaši ujedno prinijeli i na oltar sa svim imenima obećanika i primljenika.
Oko 22 sata smo se ponovno uputili ka svojim domaćinima kako bismo na vrijeme bili spremni  za naš drugi dio večeri, tzv. “slobodno-privatni dio“ u kojem su se framaši izuzetno potrudili da nam priprave nezaboravan izlazak rezervirajući jedan dio Riverside pub-a u Fojnici u kojem smo ostali do ranih jutarnjih sati.
Nedjeljno jutro je započelo doručkom kod naših gostoljubivih obitelji te je nažalost završilo nakon pučke mise koju su predvodili naš duhovni asistent fra Tomislav i fra Domagoj, fojnički samostanski vikar.
U 13:00 sati smo krenuli nazad za Bihać te prilikom putovanja usput navratili u Busovaču odnosno  mjesto zvano Tisovo  u posjet našem dragom bivšem župniku fra Božidaru Blaževiću koji nas je sa oduševljenjem primio. Iako se nismo dugo zadržavali, zbog privatnih obaveza koje su nas čekale u Bihaću, ipak smo uspjeli izmijeniti pokoju riječ.
Dolaskom u našu župu imali smo sastanak u vjeronaučnoj sali o cjelokupnom putovanju tako da se naše putovanje uistinu privelo kraju.
Osmijeh na našim licima se zadržao tijekom ostatka dana jer je iza nas bilo još jedno prelijepo iskustvo, druženje i održavanje bratsko/sestrinskih odnosa s framom Fojnica koja nam je itekako prirasla srcu. Riječi zahvale su premale za ono što su nam oni pripremili, ne samo nama nego i mnogim drugim framama koje su se odazvale njihovom pozivu. Prema tome uveliko se nadamo da ćemo im se uspjeti odužiti sljedeće godine kada ćemo imati priliku pokazati se na djelu kao pravi bihaćki domaćini kako i dolikuje našoj frami sa svim članovima koji su za to zaslužni.

Ana Janković, voditeljica formacije

Za više fotografija kliknite ovdje

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.