Župne obavijesti za 28. nedjelju kroz godinu

Župne obavijesti za 28. nedjelju kroz godinu

Danas je 28. nedjelja kroz godinu

1. Rana misa je za pokojnu Anu Ćaćulović i Luciju Matijević

2) Za + Zvonimira (Zvonku) Slipčevića

 

2. Mise kroz idući tjedan su slijedeće:

Ponedjeljak: Za pokojne iz obitelji Mikić i Vuković

Utorak: Za pokojnog Božu Jurića, Maru i Zorku Šantić

Četvrtak: Za pokojnog Damira Jakovca i ostale pok. iz obitelji Vajda

Petak: Za pokojnog Luku Klepića

Subota: Za pokojne Biserku, Franju, Anku i Juraja Grgića, za obitelj Mile Ćaćulovića, te za pokojne Zoru i Tomislava Pleša

Nedjelja: Za pokojne Danijelu, Josipa i Ivana Živkovića

3. Iduće nedjelje ovdje su mise redovne u 8 i 11 sati te na filijali u Kraljama u pola 10.

4. Slijedeća nedjelja je misijska nedjelja, i sva milostinja ide za potrebe u misijama.

5. Od poznatijih spomendana i blagdana u idućem tjednu izdvajamo:

Utorak: sv. Terezija Avilska, djevica i crkvena naučiteljica

Četvrtak: sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik

Petak: sv. Luka Evanđelist

6. Nastavljamo s moljenjem krunice svakim danom osim nedjeljom. Kroz mjesec listopad i srijedom ima krunica i misa u 18:00 sati. Naredni tjedan molimo na treću nakanu, a to je: molitva za misijska zvanja i misionare.

7. Dragi župljani, najavljujemo bir ili godižbinu za ovu godinu. Po ustaljenoj praksi mi ćemo ovoga tjedna započeti sa skupljanjem. Prošle godine bir su skupljali pastoralni vijećnici. Budući da smo mi novi, odlučili smo mi vaši svećenici doći u vaše mjesto, u vašu obitelj primiti od vas vaš doprinos za naše uzdržavanje i uzdržavanje naših sjemeništaraca i bogoslova. Ako niste znali, mi kao župa imamo obavezu prema franjevačkom provincijalatu u Sarajevu po glavi vjernika dati 3 KM, što iznosi za našu župu, koja broji 2400 vjernika, točno 7200 KM za ovu 2013 godinu. Prilikom pobira trebate donijeti i obiteljsku knjižicu. Raspored je sljedeći:

Ponedjeljak: od 9:00 Golubić i Dobrenica

Utorak: od 9:00 Žegar

Četvrtak: od 9:00 Križ

Petak: od 9:00 Vedro Polje

Molimo vijećnike nabrojanih mjesta: Golubić, Dobrenica, Žegar, Križ, Vedro Polje da poslije mise navrate u kancelariju u vezi dogovora.

8. Budući da je u narednom tjednu pobir svi oni koji trebaju nešto u kancelariju, a hitno je, neka nas pozovu na mobilne telefone. Brojeve telefona imate kako na ulazu u kancelariju, tako i na župnoj web stranici.

9. Od prošli puta svoj prilog za crkvu dala je Ljubica Bujanović, kći pok. Andrije iz Žegara 200 Kn. Darovateljici od srca zahvaljujemo.

10. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika, Svjetlo riječi, Glasnik srca Isusova i Marijina, Glas koncila i Glas mira, pa molimo pretplatnike da u kancelariji preuzmu svoje brojeve kako nove tako i one stare. Tko nije platio pretplatu Svjetla riječi za ovu 2013. godinu, neka to što prije učini.

11. Svi oni koji žele primati tisak u narednoj godini i koji žele nabaviti kalendare 12-to lisni i kalendar knjigu trebaju se što prije prijaviti u uplatiti u župnom uredu.

Bihać, 13. listopada 2013.                                                                                     Fra Anto Zrakić, župnik

 

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.