IX. sportski susret frame Bosne Srebrene

IX. sportski susret frame Bosne Srebrene

Deveti sportski susret framašaU subotu, 21. rujna 2013. godine, u župi Uznesenja BDM u Jajcu održan je IX. sportski susret Frame Bosne Srebrene, pod geslom Play by Faith – Igraj s vjerom.

Susretu je prisustvovalo preko 800 framaša iz 30 župa. Uz mnogobrojne župe, ove godine, nastupila je i sportska ekipa frame naše župe. Iako naša frama nije zabilježila nikakve značajne rezultate u natjecanju ovo je bila lijepa prilika za međusobno upoznavanje, druženje te stvaranje novih prijateljstava s drugim framama.

Ove godine, na iznenađenje mnogih, sportskom susretu su nazočili i posebni gosti: Dario Šimić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i Ilija Perković, predsjednik Udruge navijača Uvijek vjerni.

Susret je započeo Sv. Misom u 10:30h, koju je predvodio područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene – fra Danijel Rajić. U propovijedi je pozvao framaše da svoje zajedništvo grade u natjecateljskom duhu. Na kraju Sv. mise framašima i ostalim prisutnima obratio se Dario Šimić, koji je ukratko iznio svoj životopis u kojem je na poseban način istaknuo svoje iskustvo vjere. Unatoč sjajnoj nogometnoj karijeri, slavi i bogatstvu život bez Boga bio bi potpuno prazan. Na kraju svog obraćanja potaknuo je sve mlade da žive kršćanske vrednote te da će jedino na taj način biti sretni i ispunjeni u svome budućem životu.

Poslije Sv. mise uslijedio je mimohod kroz grad od crkve do glavne sportske dvorane gdje je bilo okupljanje svih ekipa. Cure su se natjecale u odbojci dok su se dečki natjecali u malom nogometu. Nakon završetka natjecateljskog dijela održane su 2 revijalne nogometne utakmice: Sv. Franjo – Sv. Anto i Sv. Klara – Sv. Rita. Sastav obiju ekipa činili su po jedan framaš i jedna framašica iz svakog mjesnog bratstva. Nakon odigranih revijalnih utakmica uslijedilo je proglašenje pobjednika i uručenje nagrada.

Na kraju susreta fra Danijel se zahvalio samostanu, Frami i Općini Jajce, koji su najviše doprinijeli organizaciji susreta, Dariju Šimiću i Iliji Perkoviću na dolasku te svima onima koji su na bilo koji način pomogli organizaciji ovoga velikog susreta za mlade.

Autor

Za više fotografija kliknite ovdje

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.