Odlazak u Pulu na beatifikaciju sluge Božjega vlč. Miroslava Bulešića

Odlazak u Pulu na beatifikaciju sluge Božjega vlč. Miroslava Bulešića

Beatifikacija vlč. Miroslava BulešićaDana 28. rujna 2013. u ranim jutarnjim satima, nas 34 sudionika, krenuli smo autobusom prema Puli. U zadnje vrijeme to se mjesto često spominjalo jer se pripremala beatifikacija sluge Božjega Miroslava Bulešića, svećenika Porečko-Pulske biskupije, koji je 1947. ubijen u Lanišću, u 27. godini života svjedočeći svoju kršćansku vjeru i svoj poziv.

Na sastanku Zajednice Krvi Kristove, predstavila nam je s. Ana Iveljić ukratko njegov život i obavijestila nas o događaju beatifikacije koji je bio najavljen u prostoru Pulske arene. Odlučili smo sudjelovati s nakanom da taj događaj u ovoj godini osnaži u nama vjeru i dade jakost i ustrajnost u poteškoćama života.

Bio je to doista veličanstven događaj. Putovanje s molitvom i pjesmom, ulazak u Arenu, mnoštvo svijeta, svečano ukrašen prostor crvenom i bijelom bojom – bojom mučeništva, čistoće i mladosti, prekrasna liturgija, naše zajedništvo… Sve je to ostavilo dubok dojam i svoju poruku u našim srcima. Posebno dirljiv trenutak bio je čin proglašenja blaženim, otkrivanje njegove slike, kad se Arenom prolomio dugi pljesak radosti i zahvalnosti Bogu za ovaj čas. A najsnažnija poruka je primjer života tog mladog svećenika i njegove velike ljubavi i vjernosti Bogu, svom pozivu i svom narodu. Nije se bojao umrijeti za slavu Božju, a to je u svom dnevniku i zapisao: “Želim umrijeti samo za slavu Božju i spasenje duše moje i duša mojih vjernika. (1944) Jedna od njegovih snažnih zabilješki i poruka je: „Moja osveta je oprost“ (1945.)

Zahvalni Bogu za taj veliki dar koji nam je poklonio u ovoj godini vjere, sretno smo se vratili kući, ponosni da smo i mi iz Bosne imali prigodu prisustvovati tako velikom događaju.

Mirjana Jurić i ostali sudionici iz naše župe

Za više fotografija kliknite ovdje

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.