Upis kandidata u Franjevačko sjemenište i postulaturu u Visokom

Upis kandidata u Franjevačko sjemenište i postulaturu u Visokom

Obavijest

FK Gimnazija, VisokoFranjevačko sjemenište u Visokom je ustanova u kojoj se promiču zvanja za svećenike, vodi briga za poseban vjerski odgoj i obrazovanje zajedno s humanističkom i znanstvenom izobrazbom (usp. Kan. 234 §1). Stoga je redovito usko vezano uz četverogodišnji program Franjevačke klasične gimnazije. Sjemenište ima svog glavnog prefekta (odgajatelja), dva pomoćnika i duhovnika – osim profesorskog kadra gimnazije.

Franjevačka postulatura je vrijeme od godinu dana, u kojem se kandidat – postulant priprema da prihvati franjevački život. Svi oni koji žele biti franjevci, a već su završili srednju školu ili fakultet, moraju proći razdoblje postulature, koja je prvi dio formacije kandidata za franjevački život. Dnevni program za postulante je u skladu sa sjemenišnim, a školski program je prilagođen. Kandidati su smješteni u samostanu u Visokom i imaju svoje posebne prostorije i svog meštra (odgojitelja).

Za upis u Sjemenište i Postulaturu potrebni su sljedeći dokumenti:

Izvod iz matične knjige rođenih
Krsni list – s upisom datuma Sv. potvrde i podatkom o slobodnom stanju (za kandidate postulature)
Osobno napisana i potpisana molba s točnom adresom i brojem telefona
Izjava roditelja o suglasnosti
Preporuka župnika o prikladnosti za redovničko i svećeničko zvanje
Liječničko uvjerenje
Originalni dokumenti o završenom školovanju (za sjemeništarce svjedožbe od 5. do 8/9. razreda osnovne škole, a za postulante od svih razreda srednje škole, kao i diploma mature /za one koji žele biti svećenici/)
Potpisana izjava da kandidat postulature nije u kreditu ili jamac

Adresa:

Franjevačko sjemenište i postulatura
Ul. Bosne Srebrene 4
BiH – 71300 Visoko

Rok za upis u Sjemenište i Postulaturu je subota, 21. 6. 2014. u 11 sati.

Za dodatne informacije i prijave sjemeništaraca i postulanata, možete se obratiti na:
tel. br.: 032 738 277; fax br.: 032 735 826; ili na e-mail: frsjem@hotmail.com (za sjemenište), ili postulaturabosne@gmail.com (za postulaturu).

U slučaju prijave nakon predviđenog roka (osobito za postulante), obratiti se izravno na: Franjevački provincijalat, Zagrebačka 18, BiH – 71000 Sarajevo; tel.: 033 722 450, fax br.: 033 722 451 ili e-mail: tajprov@bih.net.ba.

Isus je govorio: „Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju“ (Lk 10, 2).
Fra Josip Mrnjavac,
I. prefekt sjemeništaraca
Fra Danijel Rajić,
meštar postulanata

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.