ŽUPNE OBAVIJESTI 8. NEDJELJA  /GOD. ”C”/ 27. veljače 2022.

ŽUPNE OBAVIJESTI 8. NEDJELJA  /GOD. ”C”/ 27. veljače 2022.

Danas je 8. nedjelja kroz crkvenu godinu.
U srijedu je Čista srijeda – Pepelnica. Na Čistu srijedu započinje korizmeno vrijeme, vrijeme osobnog obraćenja, žrtve, odricanja, vrijeme duhovne priprave za našu najveću svetkovinu – Uskrs. Toga dana obvezatan je post i nemrs.
Na Čistu srijedu sv. Misu slavit ćemo samo u župnoj crkvi u 17 sati. Pod ovom svetom Misom obavit ćemo obred pepeljanja. Obred pepeljanja u Kraljama imat ćemo u iduću nedjelju.
Pobožnost križnog puta slavit ćemo u župnoj crkvi svakog korizmenog petka, i to već od idućeg petka (4. ožujka), u 17 sati, a iza pobožnosti je sv. Misa. U filijalnoj crkvi u Kraljama pobožnost križnog puta počinje u petak 4. ožujka, a početak je u 15 i 30 sati. Iza pobožnosti je sv. Misa. Potičem vjernike naše župe da dolaze na ovu pobožnost koja je posebno draga našem hrvatskom narodu i rado dolazi na nju.
Od danas primamo svete mise za mjesec travanj 2022. koje ćemo slaviti radnim danom u župnoj crkvi.
Proteklog tjedna preminuli su: Marija Klepić s Križa u 74. godini i Franjo Jurić iz Vedrog Polja u 65. godini života. Pokojna Marija pokopana je u četvrtak, a +Franjo jučer na groblju Križ-Žegar. Sinoć je u 88. godini života u bolnici u Bihaću preminula Anka Vuković iz Kralja. Pokop +Anke bit će sutra u 15 sati na groblju na Vrkašiću. Pokoj vječni…