Župne obavijesti za 27. nedjelju kroz godinu

Župne obavijesti za 27. nedjelju kroz godinu

Danas je 27. nedjelja kroz godinu

1. Rana misa je za pokojnog Marka i Olivera Topalovića te sve pok. iz obitelji Topalović

2. Mise kroz idući tjedan su slijedeće:

Ponedjeljak: Za pokojne Živka, Jelu i Stipu Vuković te za Ljubu Vujić

Utorak: Za pokojnog Ivu Kneževića

Četvrtak: Za pokojnog Augustina i Ivana Šantića te ostale pok. iz obitelji Šantić

Petak: Za pokojne Peru, Maru i Anu Jurić

Subota: Za pokojne Franju i Luciju Anušić te sve pok. iz obitelji Anušić

Nedjelja: 1) Za pokojne Anu Ćaćulović i Luciju Matijević; 2) Za pokojnog Zvonimira (Zvonku) Slipčevića.

3. Iduće nedjelje ovdje su mise redovne u 8 i 11 sati te na filijali u Golubiću u pola 10.

4. Budući da je mlada nedjelja poslije pučke mise bit će blagoslov s presvetim.

5. Od poznatijih spomendana i blagdana u idućem tjednu izdvajamo:

Ponedjeljak: Bl. Dj. Marija od krunice, spomedan

Petak: Bl. Ivan XXIII., papa

6. Nastavljamo s moljenjem krunice svakim danom osim nedjeljom. Kroz mjesec listopad i srijedom ima krunica i misa u 18:00 sati. Naredni tjedan molimo na drugu nakanu, a to je: duhovna obnova naših obitelji te borba protiv ubojstava nerođene djece.

7. U četvrtak smo imali, kako je najavljeno, obred preminuća sv. Franje. Iskreno očekivali smo puno veći broj vjernika, ali što je tu je. Ovim putem bi se zahvalili s. Atanaziji na lijepo uređenom prostoru ispred oltara te s. Blanki i pjevačkom zboru koji su uljepšali obred, a kasnije i misu svojim pjevanjem. Posebna zahvala ide našoj frami točnije 14 cura koje su omogućile da obred preminuća bude svečan i dostojanstven. One znaju koje su pa ih nećemo imenovati.

8. Došlo je opet do promjene termina za framu. Opet je vraćeno na staro, a to je: nedjeljom poslije pučke svete mise. Mijenjanja više nema. Kome paše-paše.

9. U tijeku je popis pučanstva kako u našem gradu tako i u cijeloj BiH. Nadamo se da ste dobro razumjeli poruku biskupa i da znate što vam je činiti.

10. Iduće subote u jutro u pola 5 kreće se za Mariju Bistricu. Autobus će ići po ustaljenom rasporedu kao što to obično i čini.

11. Danas će se održati sastanak ŽPV-a i ŽEV-a u gornjoj vjeronaučnoj dvorani s početkom u 15:00. I ovom prigodom još jednom pozivamo sve članove vijeća da se odazovu. Veliki broj njih je već obaviješten telefonski a oni koji to nisu ovim putem ih pozivamo.

12. Ponovno obavještavamo da je puštena je u promet župna web stranica pod adresom www.zupabihac.com. Budući da stranica još nije postigla svoju popularnost ne možete je pronaći na Googlu, nego je potrebno ukucati točnu adresu u prostoru koji je za to predviđen. Ako ne znate vi stariji neka vam u tome pomognu djeca. Zbog velikog broja obaveza stranica nije u cijelosti gotova, ali zato vijesti iz župe jesu pa onda možete pratiti što se to događa ili se događalo u našoj župi. Uskoro će biti i taj mali dio stranice završen pa će biti kompletna.

13. Od prošli puta svoj prilog za crkvu dao je Ivica Tomić, +Stipe iz Golubića 50 KM. Darovatelju od srca zahvaljujemo.

14. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika. Molimo pretplatnike da u kancelariji preuzmu svoje brojeve kako nove tako i stare.

15. U Sloveniji je preminuo naš župljanin Josip Janković iz Kralja, sin Dragan i Marije r. Mihić u 76-oj godini života. Preminuo je u Izoli 31. kolovoza. Pokoj vječni…

 

 

Bihać, 06. listopada 2013.                                                               Fra Anto Zrakić, župnik

 

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.