Proslava polnoćke na temeljima stare crkve i uprizorenje živih jaslica u Bihaću

Proslava polnoćke na temeljima stare crkve i uprizorenje živih jaslica u Bihaću

Žive jasliceOve je godine misa polnoćka u našoj župi nakon mnogo godina ponovno na svečan način bila slavljena na platou srušene crkve, pred zvonikom stare župne crkve u Bihaću. Tom prigodom su uprizorene žive jaslice što je privuklo veliku pozornost i interes ne samo vjernika katolika nego i ostalih građana grada Bihaća. Svetu misu polnoćku slavio je župnik Bihaća fra Božidar Blažević uz prisustvo župnog vikara fra Roberta Sliškovića. U organizaciji i pripremi ovog veličanstvenog događaja sudjelovala je franjevačka mladež iz Bihaća zajedno s mnogim vjernicima koji su dali svoj nesebičan doprinos. Uloga Josipa i Marije pripala je našim župljanima – Mladenu i Tanji Šantić, zajedno sa njihovim nedavno rođenim sinom Ivanom kao novorođenim Isusom.

Velika zasluga pripada našoj franjevačkoj mladeži, kako zbog organizacije polnoćke, tako i zbog čajanke na glavnom trgu u Bihaću. Tom prigodom svi prolaznici koji su došli na trg bili su počašćeni kolačima, čajem ili kuhanim vinom.

Sama polnoćka je protekla u pravom božićnom ozračju uz veliki broj ne samo vjernika katolika nego i vjernika islamske i pravoslavne vjeroispovijesti koji nisu krili svoje oduševljenje ovim svečanim ozračjem. Nadamo se da će se i iduće godine, uz pomoć svih ljudi dobre volje, ponoviti ova lijepa praksa slavljenja mise polnoćke na platou srušene crkve i uprizorenja živih jaslica.

Autor

Za više fotografija kliknite ovdje

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.