Obred primanja frame Bihać

Obred primanja frame Bihać

Obred primanja u framuSve, što god diše, Gospodina neka slavi! (Ps 150,8) – moto Frame Bihać

U subotu, 8. lipnja u župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog po prvi puta u obitelj Franjevačke mladeži primljeni su mladi iz Bihaća. U ime duhovnog asistenta Frame Bosne Srebrene fra Danijela Rajića obred primanja 35 novih članova vodio je fra Domagoj Šimić koji je i predslavio svečano misno slavlje u 18:00 sati. Podršku najmlađem bratstvu Frame Bosne Srebrene dali su brojni framaši iz Kreševa, Kiseljaka, Fojnice, Viteza i Podhuma koji su zajedno sa svojim duhovnim asistentima došli uzveličati ovaj, za Župu Bihać, jako važan događaj.

Na početku mise koju su pjevanjem i sviranjem animirali framaši iz Kreševa prisutne je pozdravio duhovni asistent Frame Bihać fra Robert Slišković. Obraćajući se framašima fra Domagoj je u propovijedi naglasio važnost Frame u formiranju mladih ljudi te ih upozorio da svaka odluka za dobru stvar predstavlja svojevrsni put u nepoznato. Ohrabrio ih je da se ne uplaše i ne umore u svome hodu prema stvaranju ljepšeg svijeta naglasivši moto ovogodišnjeg primana: Ne plaši se, ne budi zabrinut, jer Tvoj Bog živi u tebi. Na koncu misnog slavlja prisutnima se obratio i framašima čestitao bihaćki župnik fra Božidar Blažević, koji je ujedno predstavio i novog duhovnog asistenta Frame Bihać fra Tomislava Svetinovića. Poslije mise uslijedilo je fotografiranje framaša te zajedničko druženje svih framaša i domaćih župljana uz čobanac i pjesmu koja je potrajala do kasno u noć.

Sutradan su se već spomenutim framašima priključili framaši iz Sesvetske Sopnice kod Zagreba na čelu s fra Stipom Karajicom koji je ujedno predvodio svetu misu u 11 sati. Pred kraj mise prisutne je pozdravila nacionalna predsjednica Frame BiH Ivana Baban čestitajući framašima na njihovoj odluci, ne skrivajući radost što je framaška obitelj dobila još jedno mjesno bratstvo. Nakon mise i okrepe organiziran je obilazak Bihaća, gdje su se gosti mogli upoznati s kulturnim znamenitostima užeg centra grada. Po završetku obilaska grada na Uni uslijedio je rastanak i povratak gostiju svojim kućama.

Fra Robert Slišković

Za više fotografija kliknite ovdje

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.