Božić

Božić

Kao i svake godine, tako se i ove 2015., na Badnje veče (s 24. na 25. prosinac) u našoj župi održalo slavljenje svete mise Polnoćke.  Polnoćka se slavi u čast rođenja Isusa Krista i s tim misnim slavljem započinje Božić. Veliki broj vjernika, kako naše tako i drugih vjera, prisustvovalo je ovom slavlju. U crkvi je te večeri, više u proljetnom negoli zimskom ozračju,  došlo mnogo mladih ali i brojne obitelji što je već tradicija. I ove godine smo dočekali Božić, iznova. Unatoč svemu što se dešava oko nas, pozvani smo na radost i slavlje. A ovo misno slavlje označava dobrodošlicu Isusu u našu državu, naš kraj, naše obitelji i što je najvažnije u naše srce. Božić nas poziva na odgovornost i otvorenost prema našim bližnjima. Noć je bila ispunjena veseljem i radošću što su upotpunile i božićne pjesme koje upravo potvrđuju što je bit Božića. Svetu misu Polnoćku predvodio je fra Mario Katušić.

Isti taj dan, 25.prosinca održane su sve mise u našoj župi.. Okruženi svojim najmilijima i u božićnom duhu, slavili smo Isusovo rođenje uz čestitku naših biskupa, mons. dr. Franje Komarice i mons. dr. Marka Semrena. Nakonpučke mise, svi vjernici su se nastavili družiti u župnom dvorištu uz kuhano vino i čaj.

Na Badnji dan, gradonačelnik grada Bihaća gosp. Emdžad Galijašević sa svojom pratnjom došao je čestitati Božić župniku i kapelanu i na taj način cijeloj župi. Gradonačelniku se zahvaljujemo što nas ne zaboravlja na važne naše svetkovine.

Za više fotografija klikni ovdje.

 

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.