Brigu oko grobalja preuzeli radišni framaši

Brigu oko grobalja preuzeli radišni framaši

Čišćenje grobaljaKako ste već prethodno upoznati s tim da je Ivica Tomić, naš vijećnik za Golubić i dosadašnji radnik za sva groblja u župi dao ostavku iz već navedenih i poznatih razloga tako vjerojatno i znate da je to mjesto u određenom vremenskom roku bilo prazno.

Odnosno javljanja za zamjenu je bilo, ali župnik je u korist nas mladih, koji krasimo ovu župu, odlučio našoj frami ukazati na mogućnost zarade za naš framaški fond, ukoliko bismo se odlučili prihvatiti svih poslova vezanih za groblja u pravom smislu riječi i obavljati sve ono što je Ivica radio sam.

Tako je predsjednica na tu temu sazvala uže vijeće koje je jednoglasno prihvatilo tu ponudu i odlučilo da će se taj prijedlog iznijeti na samom susretu frame gdje će svatko pojedinačno imati mogućnost da iznese svoje vlastito „za“ ili „protiv“.

Uzimajući u obzir da će predsjednica frame i framašica Antonela Kalfić biti odsutne zbog škole animatora te da neće moći prisustvovati susretu, brigu oko iznošenja župnikovog prijedloga ostalim framašima preuzele su podpredsjednica (Lucija Šimić) i voditeljica formacije (Ana Janković) te ovaj prijedlog izložile na adekvatan i jasan način.

Svi smo bili svjesni ukoliko stupimo u takvu vrstu poslovnog odnosa da ćemo se puno toga morati odreći krenuvši od žrtvovanja svog slobodnog vremena do vlastite fizičke snage i svega ostaloga.

Ali isto tako  smo bili svjesni da nam se u novoj 2014-toj godini nude mnogi susreti na koje bismo itekako voljeli otići, ali su nas sputavale financije te smo stoga odlučili da ovaj put zajedničkim i odvažnim snagama stupimo svi prema tom poslu i opet zajedno učinimo nešto za dobrobit svih nas.

Tako smo svi u ponedjeljak (25. studenog) u određenim grupama koje smo sami po dogovoru formirali krenuli na naš prvi radni dan.

Radna akcija se formirala prema postojećim grobljima (Vrkašič, Križ-Žegar, Golubić, Lohovska brda/Dubravice) tako da nijedan framaš/ica nije ostao izostavljen niti besposlen.

Svatko od nas je dao maksimum od sebe tako da su sva groblja očišćena do daljnjeg.

Pošto je općepoznato da u svakom poslu imate one nadležne tako je i nama u kontrolu pristigao naš župnik te za dobro odrađen posao, podnijeo isplatu našoj blagajnici Maji Šimić. Naravno, ništa to ne bi bilo uspješno da nam pri ruci svo vrijeme nije bio naš duhovni asistent koji se izuzetno potrudio sudjelujući u čišćenju, ali i u prijevozu framaša do sva četiri groblja.

Naš fond frame se iz dana u dan povećava i uistinu nas čini sretnima što pokazujemo koliko vrijedimo i koliko možemo, jer samo kad se male ruke slože – SVE SE MOŽE !

Ana Janković, voditeljica formacije

Križ/Žegar:  Za više fotografija kliknite ovdje

Vrkašić: Za više fotografija kliknite ovdje

Golubić: Za više fotografija kliknite ovdje

Dubravice: Za više fotografija kliknite ovdje

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.