Holywin – DA, Halloween – NE!

Holywin – DA, Halloween – NE!

Bojkot HalloweenaHolywin (u prijevodu: “Svetost pobjeđuje”) je molitveno bdijenje uoči blagdana Svih Svetih koje je prvi put održano 2010. godine u Hrvatskoj u organizaciji europske katoličke inicijative: “Kristov stol”. Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina. Holywinom se želi mlade pozvati na radosno zajedništvo i molitvu, i kroz duhovni program pokazati im da su oni pozvani na svetost. Sveci su također bili obični ljudi, ponekad slabi i grešni, ali strpljivi, ponizni i ustrajni u ljubavi i svjedočenju vjere.

Ovim bdijenjem Crkva se pridružila inicijativi na koju je Vatikan pozvao katolike diljem svijeta – bojkotu Noći vještica, Halloweenu, koji je zadnjih nekoliko godina kao uvozni marketinški blagdan iz Amerike preplavio škole, vrtiće i kafiće. Noć vještica okarakterizirana je kao opasni antikršćanski praznik, proslava straha i smrti. Dubljenje bundeva, maskiranje i razne vrste zabava u ovoj noći vidljiv su znak da se Halloween sve više širi i u našim krajevima.

Povjerenstvo za mlade Zagrebačke nadbiskupije za “Noć otvorenih crkava” uoči Svih Svetih osmislilo je naziv Holywin (svetost pobjeđuje). To je poziv svim kršćanima, osobito mladima, da te noći budu posvećeni onome što je njihovo, a to je bdijenje u zajedništvu sa svetima.

Ove će se godine i naša župa pridružiti velikom broju župa po cijelome svijetu u bojkotu noći vještica (Halloweenu) tako što ćemo u četvtak nakon večernje svete mise imati molitveno bdijenje kroz molitvu litanija Svih Svetih, molitve za duhovna zvanja te klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, koje organizira i vodi kapelan fra Tomislav sa svojim framašima. Nakon molitvenog dijela, u gornjoj vjeronaučnoj dvorani, bit će moguće pogledati i igrani film o sv. Anti Padovanskom, zaštitniku naše župe. Ovim putem se pozivaju svi župljani naše župe da dođu na ovaj susret molitve i zajedništva u borbi protiv svega onoga što nije kršćansko.

Autor

Bojkot Halloweena Bojkot Halloweena

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.