“Pustite malene k meni!” – Prva Pričest, 31. svibnja 2015.

“Pustite malene k meni!” – Prva Pričest, 31. svibnja 2015.

pricest            “Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje!” – rekao je Isus svojim učenicima, a danas su ove riječi odzvanjale i u srcima provopričesnika naše župe, svih okupljenih vjernika, a ponajviše roditelja koji im nisu priječili put do Isusovog zagrljaja.

            Devetoro prvopričesnika i prvopričesnica je danas otvorilo svoja malena i iskrena srca Isusu i po prvi put blagovalo Njegovo tijelo u sakramentu Prve Svete Pričesti. Pored roditelja koji su brižno i s ljubavlju vodili svoju djecu prema današnjem susretu s Kristom, vjeroučiteljica s. Mirjana Juranović i župni vikar, fra Mario Katušić, su također svojim trudom učinili ovaj dan još svečaniji ne samo za prvopričenike i njihove roditelje, nego za sve okupljene vjernike.

            Na način blizak najmlađima, kroz prispodobu o prijateljstvu i pravim vrijednostima života, župni vikar je u propovijedi istaknuo važnost gajenje istinskih vrijednosti u obiteljskom životu, odnosu roditelja i djece, ali i kroz odrastanje i odlazak iz roditeljskog gnijezda koje ih čeka jednog dana. Iskreno se osmijehujući na svaku riječ propovijedi, maleni prvopričesnici su na najbolji način pokazali da njihova srca uistinu pripadaju kraljevstvu Božjem.

            S. Atanazija Tomić je cvjetnim aranžmanima učinila župnu crkvu još svečanijom za današnje primanje sakramenta Prve Svete Pričesti, s. Blanka Šturm je uz župni zbor kroz pjesmu slavila Gospodina, a Svetu Misu je uz spomenutog župnog vikara, koncelebrirao župnik fra Anto Zrakić.

 Za više fotografija kliknite ovdje.

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.