Župne obavijesti

Župne obavijesti

Cvjetnica – Nedjelja muke Gospodnje

 

  1. Mise kroz tjedan: danas u 8 sati: a) Za ++ Filipa i Ivu Šimića i ostale pok. iz obitelji Šimić; b) Za ++ Peru Matijevića i Mariju Marjanović. U 9 i 30 mise u Golubiću i Kraljama, te pučka misa u župnoj crkvi u 11 sati.

Ponedjeljak: Za + Nedjeljka Vukelića u 18 sati.

Utorak: Za ++ Dragicu i Brunu Majstorovića u 18 sati.

Srijeda: Za ++ Dragana, Stanu, Josipa i Miroslava Klepića, te Josu, Anu i Iliju Šantića i ostale pok. iz obitelji u 18 sati.

Veliki Četvrtak: Za ++ Lucu, Ivu i Mirjanu Dujmović i Ivu i Anu Franjić u 18 sati.

Veliki Petak: obredi Velikog Petka u Kraljama u 15 sati, a u župnoj crkvi u 18 sati.

Velika Subota: U 20 sati- misa uskrsnog bdijenja.

Uskrs: rana misa u 8 sati: a) Za ++ Anu i Jandru Klepića i ostale pok. iz obitelji; b) Za + Radoslava – Mišu Franjića.

U 9 i 30: Kralje – Za ++ Antu, Zvonku i Željku Mikića i sve pok. iz obitelji Mikić i Ćurić.

Golubić u 9 i 30: za ++Stjepana Tomića i ostale pok. iz obitelji Tomić, te Marka Jerkovića i sve pok. iz obitelji Jerković i Grgić.

  1. Danas je Cvjetnica – nedjelja muke Gospodnje. Prije svih misnih slavlja imamo blagoslov grančica i spomen Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem, a pod misom se čita evanđelje Muke Gospodnje po Marku. Od danas smo počeli ljetno računanje vremena, pa su ubuduće mise radnim danima u 18 umjesto dosadašnjih 17 sati, osim ako se drukčije ne odredi.

Ovaj tjedan pred nama je Veliki tjedan. U petak je prvi petak, a u subotu prva subota. U petak je Veliki petak, liturgija je muke Gospodnje, zapovjedni post i nemrs.

Blagoslov jela na Veliku subotu: u župnoj crkvi u 8 sati, Vedro Polje u 9, Kralje u 10, Golubić u 11, a Dobrenica u 11 i 30 sati.

  1. Darovatelji za crkvu: Danijel Anušić sin Stipe iz Žegara 100 američkih dolara i Mato Klarić + Petra iz Bihaća 20 KM. Hvala im lijepa.
  2. Tisak: Katolički tjednik, Glas koncila.
  3. U našoj župi je jučer preminula Roza Klarić rođ. Šantić, žena pok. Petra iz Vrkašića u 81. godini života. Pokop i misa zadušnica je danas u vrkašićkom groblju u 15 sati. Pokoj vječni …

Bihać, 29. 03. 2015.

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.