ŽUPNE OBAVIJESTI KRŠTENJE GOSPODINOVO /GOD. ”C”/ 09. siječnja 2022.

ŽUPNE OBAVIJESTI KRŠTENJE GOSPODINOVO /GOD. ”C”/ 09. siječnja 2022.

Danas je nedjelja Krštenja Gospodinova i ujedno mlada nedjelja. S današnjim danom završava božićno vrijeme i počinje vrijeme kroz godinu. Iduća nedjelja je 2. nedjelja kroz crkvenu godinu.
Nakon pučke sv. Mise pozivamo naše župne pastoralne vijećnike i pratitelje kod blagoslova obitelji na ručak u župnu vjeronaučnu dvoranu.
U srijedu, 5. siječnja 2022. završili smo blagoslov obitelji u našoj župi. Svima vama koji ste nas primili u svoje domove, od srca zahvaljujemo na lijepom gostoprimstvu, na susretima s vama i na vašim darovima. Hvala pastoralnim vijećnicima i vodičima na pomoći prigodom blagoslova obitelji.
Svi oni koji nisu bili u svojim domovima prilikom blagoslova, a žele blagoslov svoje obitelji, neka nam se što prije jave kako bi blagoslovili i njihove obitelji.
Raspored svetih misa u iduću nedjelju: župna crkva u redovitim terminima te u Kraljama.
Statistika naše župe za 2021. godinu izgleda ovako:
– Kršteno je šest osoba; u 2020. godini bila je krštena jedna osoba;
– U 2021. godini u našoj župi nije bilo vjenčanja; u 2020. godini bilo je jedno vjenčanje;
– Umrle su 83 osobe (42 muškarca i 41 ženska osoba): od svih umrlih, proviđeno svetim sakramentima je njih samo 9; 23 osoba je umrlo iznenadnom smrću, a 51 osobe su umrle ne primivši sakramente za bolesnike zbog nemara članova obitelji; u 2020. godini preminulo je 70 osoba.
Proteklog tjedna u 84. godini života preminula je Milka Hećimović. Pokopana je u srijedu na groblju Križ-Žegar. Pokoj vječni…