ŽUPNE OBAVIJESTI 4. NEDJELJA DOŠAŠĆA /GOD. ”C”/ 19. prosinac 2021.

Danas je 4. nedjelja došašća (”Očići”).
U petak je Badnji dan. Crkva na taj dan preporuča post i nemrs. Na Badnji dan imat ćemo misu zornicu u redovitom terminu.
Za one koji su ovih dana bili spriječeni doći na svetu ispovijed imaju prigodu još ovih nekoliko dana prije misa zornica u našoj župnoj crkvi. Uoči mise božićnog bdijenja na Badnjak i na sam Božić ispovijed izostaje.
Na Badnji dan u našoj župnoj crkvi slavit ćemo svečanu misu polnoćku s početkom u 24 sata.
U subotu je Božić, svetkovina rođenja Gospodina našega Isusa Krista. Na Božić u župnoj crkvi slavit samo pučku svetu misu u 11 sati. U župnoj crkvi nema svete mise u 8 sati. Na Božić svete mise slavit ćemo još na filijalama u Kraljama i Golubiću u 9 i 30 sati.
Podsjećamo i molimo vjernike koji dolaze na svete mise, da se pridržavaju aktualnih epidemioloških mjera i preporuka propisanih od nadležnih vlasti. Za vrijeme trajanja svetih misa u crkvi vjernicima preporučamo nošenje zaštitnih maski.
U iduću nedjelju je blagdan svete obitelji Isusa, Marije i Josipa i sv. Stjepana, prvomučenika, drugi dan Božića. Svete mise u župnoj crkvi su u redovitim terminima te u Golubiću. Taj dan svetu misu slavit ćemo i u Dobrenici u 13 i 30 sati. Nakon sv. mise u Dobrenici blagoslivljat ćemo obitelji u ovom mjestu (1 svećenik).
Blagoslov obitelji za ostala naselja naše župe i sam grad objavit ćemo na svetim misama u iduću nedjelju.
Na uređenju župne crkve, kićenju bora i pravljenju jaslica u našoj župnoj crkvi radili su: Maja Janković, Silva Grgić, Tomislav Dujmović i župni vikar fra Ivan Tučić. Od srca im hvala.
Proteklog tjedna preminuli su: Kata Vuković u 91. godini, Ljubica Mikšić u 66. godini, i Mileva Mihić u 71. godini života. Pokop +Mileve je sutra na groblju Vrkašić u 14 sati. Pokoj vječni…