ŽUPNE OBAVIJESTI 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA /GOD. ”C”/ 12. prosinac 2021.

ŽUPNE OBAVIJESTI 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA /GOD. ”C”/ 12. prosinac 2021.

Danas je 3. nedjelja došašća (nedjelja ”Gaudete”; ”Materice”). Nedjelja je Caritasa u Bosni i Hercegovini.
U iduću nedjelju svete mise slavit ćemo u župnoj crkvi te u Kraljama.
Od poznatijih spomendana i blagdana u idućem tjednu izdvajamo: sutra je sv. Lucija, djevica i mučenica; u utorak je sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj.
Sveta Lucija je zaštitnica Vedrog Polja i njoj je posvećena kapela u ovom naselju. Obred blagoslova novoga križa i slavlje svete mise s početkom u 11 sati predvodit će banjalučki biskup dr. Franjo Komarica (n.b., sutra neće biti procesije od spomen obilježja poginulih i nestalih branitelja HVO-a do kapelice svete Lucije).
U subotu 18. prosinca bit će velika božićna ispovijed u našoj župi: u 11 sati u Kraljama, a u župnoj crkvi od 14 sati.
Molimo još jednom sve one koji žele primati (ili dosadašnji pretplatnici otkazati) list ”Svjetlo riječi” za iduću godinu, neka jave u župni ured do 23. prosinca ove godine.
Ove godine božićne jelke za našu župnu crkvu darovala je Ruža Janković iz Vrkašića. Iskrena joj hvala. Na sječi, dovozu i postavljanju borova u župnoj crkvi radili su ovi naši župljani: Sebastijan-Grga Šantić (Vedro Polje), Tomislav Dujmović (Vedro Polje), Mate Jurić (+Ivo) iz Vedrog Polja, Mate Jurić (+Tomo) iz Vedrog Polja, Slavko Konjević (Luke-Bihać), Mile Klepić (Križ), Jozo Vuković (Kralje) i Ivan Šimić (Mali Skočaj). Svima njima iskrena hvala.
Stigao je novi broj lista ”Svjetla riječi”. Pretplatnici ga mogu podići u našem župnom uredu.
Proteklog tjedna preminuli su: Pave Smolčić u 76. godini, Katica Begić u 80. godini, Luka Mihić u 82. godini i Marica Vuković u 67. godini života. Pokoj vječni…