ŽUPNE OBAVIJESTI 2. NEDJELJA DOŠAŠĆA /GOD. ”C”/ 05. prosinca 2021.

ŽUPNE OBAVIJESTI  2. NEDJELJA DOŠAŠĆA /GOD. ”C”/ 05. prosinca 2021.

Danas je 2. nedjelja došašća i ujedno mlada nedjelja.
U iduću nedjelju svete mise slavit ćemo u župnoj crkvi te u Golubiću.
Sljedeća nedjelja je 3. nedjelja došašća i Nedjelja Caritasa u BiH. Svu prikupljenu milostinju na svetim misama predat ćemo u Caritas Banjalučke biskupije.
Sutra je sv. Nikola, biskup. Tim povodom bit će organizirana podjela paketića za najmlađe članove naše župe sutra u 17 sati u župnoj crkvi. Svoju djecu uključujući sve od predškolske dobi pa do petog razreda osnovne škole možete prijaviti još danas; u utorak je sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj. U srijedu je svetkovina Bezgrešnog začeća BDM. Raspored svetih misa: u župnoj crkvi u 17 sati (u srijedu nema zornice) i u Kraljama u 9 i 30 sati.
U srijedu, petak i subotu su zimske kvatre. Zimske kvatre posvećene su kršćanskoj dobrotvornosti i zahvalnosti Bogu za njegova dobročinstva. U te dane Crkva preporuča post i nemrs.
U subotu, 11. prosinca 2021. godine velika je ispovijed za naselja Dobrenicu i Golubić. Sveta misa u Dobrenici je u 14 sati, a u Golubiću u 15 sati. Pola sata prije svete mise u Dobrenici ispovijedat ćemo odrasle. Drugi svećenik će za vrijeme trajanja svete mise u Dobrenici ispovijedati bolesne i odrasle u Golubiću a potom slaviti sv. Misu.
Ispovijed bolesnih i nemoćnih u našoj župi: utorak (7. prosinca): Vedro Polje (1 svećenik) i Žegar (1 svećenik); četvrtak (9. prosinca): Kralje, Vrkašić i Kalina (1 svećenik) Križ (1 svećenik); petak (10. prosinca): ispovijedamo bolesnike po gradu po dogovoru i rasporedu sa pastoralnim vijećnicima.
Pohod bolesnim i nemoćnim u njihovim domovima obavit ćemo uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka i bez nepotrebnog zadržavanja. Dakako da nećemo pohoditi one koji su bolesni od koronavirusa ili domove u kojima vlada zaraza. Podsjećamo takve obitelji i pastoralne vijećnike da nas pravovremeno obavijeste o pojavku simptoma bolesti koronavirusa.
Od danas primamo svete mise za mjesec siječanj 2022. godine koje ćemo slaviti radnim danom u župnoj crkvi.
Proteklog tjedna preminuli su: Marko Prša u 69. godini života i Vlatko Sukić u 90. godini života. Pokop +Vlatka je sutra u 14 sati na groblju Križ-Žegar. Pokoj vječni…