ŽUPNE OBAVIJESTI – 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA /GOD. ”C”/ 28. studeni 2021.

ŽUPNE OBAVIJESTI – 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA /GOD. ”C”/ 28. studeni 2021.

Danas je 1. nedjelja došašća. Današnjom nedjeljom započinjemo novu liturgijsku godinu (godinu C). Došašće je vrijeme intenzivnije duhovne pripreme za Božić.
Za vrijeme trajanja došašća, a to je već od sutra, svete mise radnim danom u našoj župnoj crkvi bit će mise zornice, a slavit ćemo ih izjutra u 6 i 30 sati. Kao i prošlih godina neće biti večernjih svetih misa.
Iduća nedjelja je mlada nedjelja. Pobožnost Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu imat ćemo na koncu pučke svete mise.
U iduću nedjelju svete mise slavit ćemo u župnoj crkvi te u Kraljama.
Od poznatijih spomendana i blagdana u idućem tjednu izdvajamo: sutra su Svi sveti Franjevačkog reda, u utorak je sv. Andrija, apostol, u petak je sv. Franjo Ksaverski.
Stigli su katolički kalendari za 2022. godinu. Možete ih nabaviti u župnoj kancelariji.
Molimo sve one koji žele primati (ili dosadašnji pretplatnici otkazati) list ”Svjetlo riječi” za iduću godinu, neka nam jave do 23. prosinca ove godine.
Tko želi darovati jelku ili smreku za božićno uređenje naše župne crkve neka se javi u župni ured.
Proslava sv. Nikole u našoj župi bit će u ponedjeljak, 6. prosinca u župnoj crkvi u 17 sati. Paketiće će primiti djeca predškolske dobi uključivo sa petim razredom osnovne škole. Molimo roditelje djece tog uzrasta koji žele da im djeca prime paketić, da dođu u župni ured i prijave svoju djecu najkasnije do iduće nedjelje, 5. prosinca. Paketiće mogu primiti samo djeca koja žive u župi i koja dođu u pratnji svojih roditelja ili rodbine. Molimo sve one koji nam mogu financijski pomoći u kupnji paketića da nam se jave u župni ured. Hvala vam!
Danas nakon svetih misa framaši će prodavati adventske vijence koje su protekloga tjedna sami izrađivali. Kupnjom vijenca nagradit ćete njihov trud a ujedno i pomoći onima najpotrebnijima u našoj župi.
Molimo župne pastoralne vijećnike da u župni ured do iduće nedjelje dostave popis bolesnih i nemoćnih za božićnu ispovijed.