ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 34. NEDJELJU /GOD. “B”/ 21. studeni 2021. – SVETKOVINA KRISTA KRALJA

ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 34. NEDJELJU /GOD. “B”/ 21. studeni 2021. – SVETKOVINA KRISTA KRALJA

Danas je 34. nedjelja kroz crkvenu godinu i svetkovina Krista Kralja. Ovo je posljednja nedjelja crkvene (liturgijske) godine. Iduća nedjelja je 1. nedjelja Došašća (Adventa).
U iduću nedjelju svete mise slavit ćemo u župnoj crkvi te u Golubiću.
Sutra je spomendan sv. Cecilije, djevice i mučenice, zaštitnice crkvene glazbe, glazbenika i zborskih pjevača. Druženje i zakuska za sve pjevače župnog crkvenog zbora je u utorak 23. studenog u vjeronaučnoj dvorani nakon probe pjevanja.
U danima do 1. nedjelje došašća naši će framaši praviti adventske vijence koje ćete moći kupiti u iduću nedjelju nakon svetih misa. Sav prikupljeni novac namijenili smo za pomoć siromašnima naše župe. Kupnjom adventskog vijenca nagradit ćete trud naših framaša, a ujedno pomoći onima najpotrebnijima.
Župni ured nastavlja s materijalnom obnovom župe o čemu vas želim kratko izvijestiti. Vjernici Vedrog Polja ovih su dana mogli primjetiti kako je uređeno crkveno dvorište ispred crkve sv. Lucije. Radovi na uređenju crkvenog dvorišta privedeni su kraju. Dio dvorišta je popločan ukrasnim pločama (tzv. flasterom), a postavljen je i novi križ. Ovo je urađeno na zadovoljstvo svih vjernika Vedrog Polja i uistinu je užitak vidjeti uređeno dvorište što cijelom crkvenom prostoru daje novu svježinu i ljepši izgled. Radovi su počeli 3. studenog, a završili 17. studenog. Izvela ih je firma ”Prošić-Gradnja” d.o.o. iz Bihaća. Sve troškove uređenja crkvenog dvorišta financirao je Župni ured.