ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 22. NEDJELJU /GOD. ”C”/ 28. kolovoza 2016.

ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 22. NEDJELJU /GOD. ”C”/ 28. kolovoza 2016.

Svete mise: Župna crkva u 8 sati: +Juro, Jelena i Ivica Dujmović.

Pučka sveta Misa u 11 sati: Pro populo i za: +Marija i Mile Mihić i Franka Klepić; +Slaven Mikić i Zrinko Jerković;

Sutra je spomendan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja. U subotu je sv. Grgur Veliki, papa i crkveni naučitelj.

Iduća nedjelja je mlada nedjelja. Svete mise slaviti ćemo po ovom rasporedu: Župna crkva u 8 i 11 sati, Kralje u 9 i 30 te Golubić u 9 i 30 sati.

Lijepo molimo stanare koji žive u blizini groblja Križ-Žegar da ne bacaju svoje smeće u grobljanski kontejner. Kontejner nije javni nego pripada groblju Križ-Žegar i samo je za potrebe onih koji uređuju grobove u tom groblju. Osim toga, to nije ni ljudski i izraz je krajnje nekulture.

Tisak: Glasnik mira, Katolički tjednik i Glas koncila.

Zahvaljujemo Franji  Juriću i Mladenu Šantiću na novčanom daru za cvijeće.

Dobili smo informaciju od Veleposlanstva Republike Hrvatske i zamoljeni da je vama prenesemo, o pozivu na prethodnu registraciju za glasovanje za izbore za zastupnike u Hrvatski sabor a koji će se održati u subotu 10. rujna 2016. i u nedjelju 11. rujna 2016. Hrvatski državljani koji imaju prijavljeno prebivalište u BiH mogu glasovati na izbornim mjestima u RH uz prethodnu registraciju putem maila do 31. kolovoza 2016. Godine ili glasovati u Konzulatu RH u Banja Luci na dan održavanja izbora. Pomoć oko registracije za glasovanje u RH mogu dobiti u Uredu dopredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda u Banja Luci na broj telefona 051-360-227. Obrasce za prijavu možete nabaviti u župnom uredu.

Hvala našem zlatomisniku fra Rafaelu Ivankiću za njegov požrtvovni svećeničko – pastoralni rad na Njivi Gospodnjoj i za sve dobro koje je učinio za našu župu.

Prošlog tjedna u našoj župi umrla je Milka Dujmović. Pokopana je u četvrtak na groblju Križ-Žegar. Pokoj vječni…