ŽUPNE OBAVIJESTI NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA /GOD. ”C”/ 10. travnja 2022.

ŽUPNE OBAVIJESTI NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA /GOD. ”C”/ 10. travnja 2022.

Danas je Nedjelja muke Gospodnje – Cvjetnica. Sjećamo se i svetim činom uprisutnjujemo događaj Isusova mesijanskog ulaska u grad Jeruzalem. Današnjim danom ulazimo u Veliki tjedan. Današnji dan slavi se kao Svjetski dan mladih.
Na Veliki četvrtak (posljednji dan korizme) započinje sveto vazmeno trodnevlje. Svetu misu Večere Gospodnje kojom se prisjećamo Isusove posljednje večere s učenicima slavit ćemo u 18 sati.
Na Veliki petak Službu muke Gospodnje slavit ćemo samo u župnoj crkvi u 18 sati. Veliki petak je jedini dan u liturgijskog godini kada se ne slavi Euharistija. Na Veliki petak je zapovjedni post i nemrs.
Obredi vazmenog bdijenja na Veliku subotu započet će u župnoj crkvi u 19 sati.
Na Veliku subotu (16. travnja 2022.) u prijepodnevnim satima imat ćemo blagoslov uskrsne hrane. Raspored blagoslova uskrsne hrane je ovakav: u Vedrom Polju u 9 sati, u Kraljama u 10 sati, u Golubiću u 10 sati i u Dobrenici u 10 i 30 sati te u župnoj crkvi u 11 sati.
U iduću nedjelju je najveća kršćanska svetkovina – Uskrs. Svete mise slavit ćemo po ovom rasporedu: župna crkva u 8 i 11 sati, Kralje i Golubić u 9 i 30 sati.
Oni koji se nisu ispovjedili jučer kad je bila velika uskrsna ispovijed moći će se ispovjediti u Velikom tjednu, tj. već od sutra pa do uključivo Velikog četvrtka, pola sata prije svetih misa.
Završena je korizmena humanitarna akcija u kojoj je prikupljena znatna količina prehrambenih i higijenskih artikala za potrebite članove župe Bihać. Ukupno je napravljeno 28 paketa koje smo podijelili u 22 obitelji župe Bihać. Veliko hvala svima vama koji ste doprinijeli ovoj akciji, a posebno Eni Klepić, Kristini Živko i našim pastoralnim vijećnicima.
Hvala Silvi Grgić, Maji Janković i Tomislavu Dujmoviću koji su proteklog tjedna obnovili Kristov grob u našoj župnoj crkvi.