ŽUPNE OBAVIJESTI NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA /GOD. ”C”/ 17. travnja 2022.

ŽUPNE OBAVIJESTI NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA /GOD. ”C”/ 17. travnja 2022.

Danas je najveća kršćanska svetkovina – Uskrs. Slavimo događaj Isusova uskrsnuća od mrtvih. Svima vama ovdje nazočnima, svima vašima i svim župljanima mi fratri župe Bihać želimo sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs i Uskrsne blagdane.
Sutra je Uskrsni ponedjeljak, prvi dan Uskrsne osmine. U župnoj crkvi slavit ćemo samo večernju sv. Misu u 18 sati.
U iduću nedjelju je Druga uskrsna nedjelja, Bijela nedjelja ili Mladi Uskrs. Papa Ivan Pavao II. proglasio je 2000. godine 2. uskrsnu nedjelju nedjeljom Božanskoga milosrđa. Svete mise na taj dan slavit ćemo u običajenim terminima u župnoj crkvi te u Kraljama u 9 i 30 sati.
U iduću nedjelju u 11 sati na groblju Dubravice-Lohovska brda blagoslov je polja i sv. Misa za žitelje Dobrenice.
Župni ured nastavlja s materijalnom obnovom župe. Proteklog tjedna u cijelosti smo obnovili kapelicu u središtu Vrkašića koja je izgrađena jubilarne 2000. godine. Radovi su počeli 11. travnja 2022., a završili 16. travnja 2022. Radove je izvršila firma ”Prošić-Gradnja” vlasnika Ahmeta Prošića iz Kamenice. Troškovi obnove iznosili su 4100 KM. Župni ured je za obnovu izdvojio 3400 KM, a župljani Vrkašića (u akciji je sudjelovalo 28 obitelji iz Vrkašića) prikupili su 700 KM. Hvala Vrkašićanima koji su dali svoje priloge za obnovu kapele.
U subotu 23. travnja 2022. u 11 sati je Krizma u našoj župi. Molimo krizmanike, roditelje i kumove da toga dana dođu sat vremena prije svete Mise. Ove godine imamo 12 krizmanika. Njima će sakrament svete potvrde podijeliti banjalučki biskup dr. Franjo Komarica. Ovo je radosni događaj za cijelu župnu zajednicu, zato molimo vjernike župe da dođu u što većem broju i da budu dionici ovog slavlja.
U petak 22. travnja 2022. ispovijed za krizmanike, njihove roditelje i kumove je u 17 sati. Krizmanici ostaju s kumovima na sv. Misi u 18 sati kao i na generalnoj probi iza mise.
Ženidbeni oglasi: u ime Božje ženi se Zoran Ljoljić, sin Mirka i Zore r. Filipović iz Gračaca i uzima sebi za ženu Anu Šimić, kći Ante i majke Natalije r. Franjić iz Vedrog Polja. Vjenčanje je u srijedu, 20. travnja 2022. godine u župnoj crkvi u Bihaću;
U ime Božje ženi se Igor Vlašić, sin Ante i Marijane r. Janković iz Zagreba (Žegar) i uzima sebi za ženu Anu Mulić, kći Mladena i majke Marije r. Biondić iz Zagreba. Njihovo vjenčanje je u subotu, 23. travnja 2022. u Zagrebu.
Mladencima želimo puno Božjeg blagoslova u njihovom zajedničkom životu.
Stigao je novi broj lista ”Svjetla riječi”. Pretplatnici ga mogu podići u našem župnom uredu.
Proteklog tjedna preminuli su: Sanenka Pušac u 74. godini, Zvonko Garašić u 77. godini života. U petak je u 76. godini života preminuo Stipo Vuković iz Kralja. Pokopan je jučer na groblju Vrkašić. Pokoj vječni…