ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 26. NEDJELJU /GOD. ”C”/ 25. rujna 2016.

ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 26. NEDJELJU /GOD. ”C”/ 25. rujna 2016.

Svete mise: Župna crkva u 8 sati: +Branka i Anto (Antica) Janković i +Magda Radulović; +Mato i Kata Rukavina i +Marko i Marija Konjević; +Kata, Ivan, Josipa, Marija i Drago Šimatović;

Od spomendana i blagdana u idućem tjednu izdvajamo: u utorak je sv. Vinko Paulski, prezbiter; u četvrtak je blagdan svetih arkanđela: Mihaela, Gabrijela i Rafaela; u petak je sv. Jeronim, prezbiter i crkveni naučitelj; u subotu je sv. Mala Terezija, djevica i crkvena naučiteljica;

Iduća nedjelja je mlada nedjelja.

Raspored svetih misa u iduću nedjelju: župna crkva u 8 i 11 sati te u Golubići i Vedrom polju u 9 i 30 sati.

U subotu 1. listopada župa Zavalje proslavit će svoga zaštitnika sv. Franju Asiškog. Sveta misa počinje u 11 sati.  Predvodi je gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.

Danas počinje upis za hodočašće vjernika iz naše župe u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu (subota, 8. listopada), a koje je u sklopu hodočašća vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjalučke biskupije. Za pribilježbe treba se obratiti s. Blanki. Cijena povratne karte je 20 KM.

Tisak: Glas koncila, Katolički tjednik, Marija i Glasnik mira Međugorje.

Od subote (1. listopada) u našoj župi počinje listopadska pobožnost: počinje moljenjem svete krunice u 17 i 30, nakon toga Litanije te završava sv. Misom u 18 sati. Pozivam vjernike da nam se pridruže u ovoj pobožnosti. Lijepo bi bilo da se i vjernici po filijalama organiziraju i mole zajedno kroz mjesec listopad.

Vjeronauk za prvopričesnike je nedjeljom iza pučke mise. Prvi susret bit će danas a odvijat će se u ovdje u župnoj crkvi.

Prilog za potrebe župe dao je Ratko Kovačić iz Osijeka. Iskrena mu hvala.

Proteklog tjedna preminuli su: Antun Ivaniš, Josip Bujanović i Lucija Matijević. Pokoj vječni…