ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 27. NEDJELJU /GOD. ”C”/ 02. listopada 2016.

ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 27. NEDJELJU /GOD. ”C”/ 02. listopada 2016.

Svete mise: Župna crkva u 8 sati: +Nikola Živković; +Genoveva i Camilo Hackenschmidt; +Nikola Uremović.

Raspored svetih misa u iduću nedjelju: župna crkva u 8 i 11 sati te u Kraljama u 9 i 30 sati.

Od spomendana i blagdana u idućem tjednu izdvajamo: U utorak je sv. Franjo Asiški, utemeljitelj i zaštitnik našeg Franjevačkog reda. U petak je Blažena Djevica Marija od Krunice.

U petak je prvi petak u mjesecu. Za one koji obavljaju pobožnost devet prvih petaka u mjesecu mogućnost za svetu ispovijed prije svete mise.

Tisak: Katolički tjednik.

Kao što vam je poznato kroz mjesec listopad u župi Bihać daje se godidžbina ili bir, novčani prilog vjernika župe za život i uzdržavanje nas svećenika, župne kuće i župne crkve. Mi ne ćemo kao do sada ići po mjestima župe i skupljati godidžbinu. Smatramo da svaka vjernička obitelj može  doći u ovome mjesecu ili do kraja godine i donijeti osobno svoj novčani prilog. U većini župa u Bosni i Hercegovini godidžbina se određuje prema broju zaposlenih ili onih koji su u mirovini i kreće se minimalno u visini jedne misne intencije, to jest 20 KM. Svaki zaposleni ili umirovljeni u jednoj obiteljskoj kući daje jednu godidžbinu. Kod davanja godidžbine treba donijeti svoju obiteljsku knjižicu.

Prvi susret FRAME bit će u subotu 8. listopada nakon večernje sv. Mise.

Prvi susret ministranata bit će u subotu 8. listopada u 15 sati u vjeronaučnoj dvorani. Pozivamo sve koji žele ministrirati kao i sve mlade koji se žele priključiti FRAMI da dođu na te susrete.

Od danas primamo svete mise za mjesec studeni.

U subotu 8. listopada ide se na hodočašće u Mariju Bistricu. Autobus ovog puta polazi ispred župne crkve u 5 i 30, zatim ide: Žegar, bolnica, Vedro Polje, te Kralje oko 6 sati i Vrkašić. Za sada je popunjen samo jedan autobus i pribilježeno nekoliko mjesta za drugi. Ako se javi dovoljan broj ići će i drugi. Mole se oni koji su se pribilježili da uplate do srijede, ako ne, njihova će mjesta popuniti drugi. Podsjećamo ponovno da je potrebno ponijeti dokumente, odgovarajuću odjeću i obuću, te lijekove kome trebaju.