ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 23. NEDJELJU /GOD. ”C”/ 04. rujna 2016.

ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 23. NEDJELJU /GOD. ”C”/ 04. rujna 2016.

Danas je 23. nedjelja kroz crkvenu godinu i ujedno mlada nedjelja.

Svete mise: Župna crkva u 8 sati: +Lucija i Tomo Jurić; +Marko, Kata, Antica, Branka, Ivica, Lucija i Stipo Janković i +Stanislav Cvitković; +Kristina i Zvonko Župančić; Stipo, Zrinko, Zorka i Dujo Jurić i ++ iz ove obitelji; +Juraj i Branka Sedlar;

Raspored svetih misa iduće nedjelje: Župna crkva u 8 i 11 sati te u Kraljama u 9 i 30 sati.

U srijedu je sv. Marko Križevčanin.

U četvrtak je blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Mala Gospa. Svete mise na taj dan slavit ćemo po ovom rasporedu: župna crkva u 8 i 18 sati, u Kraljama i Golubiću u 9 i 30 te u Vedrom polju u 17 sati.

Tisak: Svjetlo riječi, Katolički tjednik.

Primamo svete mise za mjesec listopad u župnoj crkvi. Imate još slobodnih termina. Pri biranju termina za vaše svete mise to ne mora biti samo nedjelja nego mogu biti i dani kroz tjedan.

Počinje nova školska godina i vjeronaučna godina. Lijepo molimo roditelje da se pobrinu da djeca redovito pohađaju školski i župni vjeronauk. Školski vjeronauk u Kraljama započinje 10. rujna i bit će po rasporedu i terminima od prošle godine: prva grupa u 10 sati a druga grupa u 10 i 45 sati.

U subotu 10. rujna počinjemo sa školskim vjeronaukom za srednjoškolce. Nastava će se odvijati u vjeronaučnoj dvorani u terminu od 11do 12 i 30 sati.

Svaki utorak je pobožnost sv. Anti. Sveti Anto je zaštitnik naše župe. Zato pozivam sve naše župljane da dođu taj dan u što većem broj, zajednički molimo zagovor sv. Ante i zahvalimo Bogu za sve milosti koje nam je udijelio. Mogućnost za svetu ispovijed pola prije svete Mise.

Temeljito je očišćen vanjski WC a koji se nalazi u sklopu vjeronaučne zgrade. Lijepo molimo one koji će koristiti ovaj WC da ga iza upotrebe ostave urednim i čistim. Ako to ne bude slučaj WC ćemo zaključati.

Lijepo molimo da u župnoj crkvi ne ostavljate maramice koje ste upotrijebili. Jako ružna je slika doći iza svetih misa u crkvu i vidjeti ostavljene maramice po klupama. To isto vrijedi i za žvakaće gume bačene na pod ili zalijepljene pod klupu. Molimo pušače da ne bacaju opuške po župnom dvorištu. Stvar je opće kulture ne bacati opuške bilo gdje, a posebno ovdje jer se radi o crkvenom dvorištu.