ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 31. NEDJELJU /GOD. “B”/ 31. listopada 2021.

ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 31. NEDJELJU /GOD. “B”/ 31. listopada 2021.

Danas je 31. nedjelja kroz crkvenu godinu.

Iduća nedjelja je mlada nedjelja a svete mise slavit ćemo u redovitim terminima u župnoj crkvi te u Kraljama.

Sutra je zapovjedna svetkovina Svih svetih. U župnoj crkvi taj dan imamo sv. Misu u 17 sati. Prije podne slavit ćemo sv. Misu u 11 sati na groblju Dubravice-Lohovska brda za vjernike Dobrenice. Opijela na grobovima molimo sat vremena prije početka sv. Mise. Popodne ćemo slaviti sv. Misu slaviti na groblju sv. Ante u Bihaću (groblje Križ-Žegar) u 15 sati. Opijela ćemo moliti dva sata prije sv. Mise, tj. od 13 do 15 sati.

U utorak je Spomen svih vjernih pokojnika – Dušni dan. Taj dan u župnoj crkvi slavit ćemo sv. Misu u 17 sati. Svetu misu na groblju Vrkašić slavit ćemo u 11 sati, a popodne na groblju Golubić 15 u sati. Opijela molimo sat vremena prije svetih misa.

U utorak na Dušni dan je posjet groblju sv. Lucije na Crkvini u 9 i 30 sati, gdje ćemo izmoliti opijelo, zapaliti svijeće i obnoviti sjećanje na sve pokopane u ovom groblju (uz brojne župljane i dva bihaćka župnika: fra Jozu Valentića (+1788.) i fra Matu Antunovića (+1848. godine). To je bihaćko najstarije groblje. Pozivam vas da se u što većem broju okupimo na ovom groblju i zajednički pomolimo.

Budući da je od danas počelo zimsko računanje vremena svete mise radnim danom, tj. već od sutra, slavit ćemo u 17 sati.

Tko želi darovati jelku ili smreku za božićno uređenje naše župne crkve neka se javi u župni ured.

Nedavno je u kapeli u naselju Kralje došlo do potpunog uništenja kipa Majke Božje. Željka i Nikola Smoljan iz Međugorja darovali su (po treći put) novi kip Majke Božje. Župa Bihać s velikom radošću prima ovaj vrijedan dar i od srca im zahvaljuje.

Od danas primamo svete mise za mjesec prosinac koje ćemo slaviti radnim danom u župnoj crkvi.

Proteklog tjedna u 82. godini života preminula je Božica Ćaćulović. Pokop +Božice bit će danas u 14 sati na groblju Križ-Žegar. Pokoj vječni…