Božićni domjenak HKD-a Napredak

Božićni domjenak HKD-a Napredak

Božićni odmjenak HKD-a NapredakUzimajući u obzir da smo u predblagdanskom raspoloženju  te da će za nekoliko dana srca nas katolika svijetliti ogromnom svjetlošću prilikom rođenja onoga koji se za nas rodio, živio i umro na križu, hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ iz Bihaća potrudilo se da naš grad 20. prosinca u petak navečer uistinu doživi to ushićenje i tu radost uz pjesmu i veselje.
Na domjenku je bilo oko 100-tinjak gostiju i uzvanika koji su dodatno uveličali i podržali ovaj događaj.
Na samom početku večeri obratio se svim prisutnima općinski načelnik Bihaća g. Emdžad Galijašević rekavši pri tome kako nas upravo blagdan Božića sve treba potaknuti i učiniti međusobno još bližima i povezanijima, a samim tim kako smo svi kao ljudi dužni raditi na širenju dobra, uvažavanja i poštivanja jedni drugih bez obzira kojoj vjeri pripadamo.
Također uzvanike je srdačno pozdravio predsjedavajući OV-a Bihaća  dr. Roman Jurić upućujući božićnu i novogodišnju čestitku, a nakon njega i sami predsjednik HKD-a „Napredak“ Vinko Šantić koji nas je podsjetio na tradiciju djelovanja ovog društva u Bihaću.
Tijekom cijele večeri bio je nazočan i načelnik općine Plitvička Jezera gdin. Boris Luketić koji je također svim uzvanicima poželio sve najljepše prilikom nadolazećih blagdana i zahvalio se na suradnji kako s ovim gradom tako i sa svim njegovim stanovnicima.
Ostatak večeri se obilježio pjesmom, plesom, jelom i pićem kojeg je bilo u izobilju, a za cjelokupnu ugodnu atmosferu su se pobrinuli  tamburaši iz HKD-a “Napredak”  i VIS “Incognito”.
Na domjenku su bili predstavnici političkog, kulturnog, društvenog i vjerskog života.
Župa Bihać se također odazvala ovom pozivu kao i predstavnici frame Bihać na čelu sa svojom predsjednicom Anom Šimić.
Na kraju službenog dijela pozdrava, uzvanicima se obratio i  bihaćki župnik fra Anto Zrakić kako bi svim prisutnim katolicima zaželio blagoslovljene i mirom ispunjene božićne i novogodišnje blagdane.
Nakon ove predivne večeri i grad Bihać je na svoj ovogodišnji bor dodao još jednu prelijepu kuglicu upravo ovakvim vidom događaja koji svi građani očekuju i sljedeće godine u što kvalitetnijem izdanju ne sumnjajući da bor grada Bihaća može biti bogatiji za još puno sličnih kuglica kao što su to uspjeli dokazati oni koji slijede i održavaju tradiciju. Hvala im!

Ana Janković, voditeljica formacije

Za više fotografija kliknite ovdje

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.