ŽUPNE OBAVIJESTI 7. USKRSNA NEDJELJA /GOD. ”C”/ 29. svibnja 2022.

ŽUPNE OBAVIJESTI 7. USKRSNA NEDJELJA /GOD. ”C”/ 29. svibnja 2022.

Danas je 7. uskrsna nedjelja.

Danas smo pod pučkom sv. Misom proslavili slavlje Prve svete pričesti u našoj župi.
Zahvaljujemo Bogu za ovaj dan, za zajedništvo cijele župne zajednice i za naših 12 prvopričesnika (7 dječaka i 5 djevojčica) koji su danas po prvi puta zajedno s nama imali punog udjela u ovoj euharistijskoj gozbi ljubavi.
Od srca čestitam našim prvopričesnicima i njihovim roditeljima. Iskrena mi je želja da ova Prva sveta pričest za prvopričesnike i njihove roditelje bude početak redovitog sudjelovanja na nedjeljnim misnim slavljima.

Poslije svete Mise načinit ćemo zajedničku fotografiju ispred oltara, a nakon toga možete se s prvopričesnicima pojedinačno fotografirati.

U utorak (31. svibnja) na blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije završavamo svibanjsku pobožnost na čast Blažene Djevice Marije. Taj dan na koncu večernje svete mise otpjevat ćemo himan Tebe Boga hvalimo za sve milosti primljene zagovorom Blažene Djevice Marije.
U iduću nedjelju slavit ćemo svetkovinu Duhova. Taj dan svete mise slavit ćemo u redovitim terminima u župnoj crkvi te u Kraljama.

Nepoznati počinitelj(i) provalili su u kapelu na katoličkom groblju sv. Nikole Tavelića u naselju Vrkašić. Župnika župe sv. Ante Padovanskog u Bihaću fra Bonu Tomića u četvrtak, 26. svibnja 2022. jedan župljanin, koji je došao na spomenuto groblje obići grobove, obavijestio je kako su ulazna vrata na kapeli nasilno otvorena. Fra Bono je pozvao policiju koja je došla i napravila zapisnik. Prema kazivanju župnika pričinjena je manja materijalna šteta na vratima kapele.

Molimo zainteresirane župljane koji žele kositi i održavati groblje Križ-Žegar da se jave u Župni ured u idućih 14 dana.

U srijedu 25. svibnja 2022. u Velikoj Mlaki (Republika Hrvatska) je u 93. godini života preminuo Božo Šimić. Pokopan je 27. svibnja 2022. na mjesnom groblju u Odri (Republika Hrvatska). Pokoj vječni…