ŽUPNE OBAVIJESTI DUHOVI – NEDJELJA PEDESETNICA /GOD. ”C”/ 05. lipnja 2022.

ŽUPNE OBAVIJESTI DUHOVI – NEDJELJA PEDESETNICA /GOD. ”C”/ 05. lipnja 2022.

Danas je nedjelja Pedesetnice – svetkovina Duhova. Danas slavimo rođendan Crkve. Današnjim danom završava vazmeno vrijeme, a sutra počinje ”vrijeme kroz godinu”.

Iduća nedjelja je 11. nedjelja kroz crkvenu godinu i svetkovina Presvetog Trojstva. Svete mise slavit ćemo u župnoj crkvi te u Golubiću u 9 i 30 sati.

U utorak je 13. utorak od 13 utoraka na čast sv. Ante Padovanskog.

Ovog tjedna u srijedu, petak i subotu su ljetne Kvatre. Kvatre su osobiti dani kada Crkva poziva vjernike na molitvu, post, djela pokore i ljubavi, i to na velike nakane Crkve i svijeta. Ljetne Kvatre se posvećuju molitvi za posvetu ljudskog rada i za urod zemlje.

U petak, subotu i nedjelju su trodnevnice na čast sv. Anti Padovanskom zaštitniku (patronu) naše župe. U petak i subotu svete mise slavimo u 18 sati, a u nedjelju u 11 i 18 sati (nema ”male” sv. mise u 8 sati). U petak i subotu imate prigodu za svetu ispovijed od 17 i 30 sati.

Iduća nedjelja u našoj Franjevačkoj provinciji obilježava se kao Dan Kruha sv. Ante, pa će milostinja skupljena te nedjelje biti darovana Kruhu sv. Ante u Sarajevu.

U petak su na groblju Križ-Žegar pokopani zemni ostaci Marije Mračić r. Meštrović koja je umrla 23. 11. 2021. u Zadru. Pokoj vječni…