ŽUPNE OBAVIJESTI PRESVETO TROJSTVO – 11. NEDJELJA KROZ GODINU /GOD. ”C”/ 12. lipnja 2022.

ŽUPNE OBAVIJESTI PRESVETO TROJSTVO – 11. NEDJELJA KROZ GODINU /GOD. ”C”/ 12. lipnja 2022.

Danas je 11. nedjelja kroz godinu i svetkovina Presvetog Trojstva.
Današnja nedjelja u našoj Franjevačkoj provinciji obilježava se kao Dan Kruha sv. Ante, pa će milostinja skupljena danas na svetim misama biti darovana Kruhu sv. Ante u Sarajevu.
Sutra je blagdan sv. Ante Padovanskog. Taj dan slavimo kao patron-zaštitnik naše župne zajednice. Za patron naše župe pripremamo se misama trodnevnicama koje smo započeli u petak. Danas je treći dan trodnevnice. Svetu misu slavit ćemo večeras u 18 sati.
Sutrašnji patron naše župe proslavit ćemo ga svečanom sv. Misom u 11 sati. Mise na sam blagdan slavit ćemo još u 8 sati te večernju sv. Misu sa blagoslovom djece u 18 sati. Nakon večernje sv. Mise pozivamo djecu na druženje u našoj vjeronaučnoj dvorani. Nakon svečane svete Mise u 11 sati bit će zajedničko druženje u župnom dvorištu. Župljani koji to žele mogu za tu prigodu u skladu sa svojim mogućnostima donijeti prije svete mise mezu, pite, kolače i slično.
Misna slavlja na sam patron naše župe u 8 i 11 sati kao i večerašnju misu uočnicu, predvodit će fra Joso Oršolić, župnik župe sv. Ivana Krstitelja iz Donje Tramošnice (Bosanska Posavina).
U četvrtak je zapovjedna svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo ili Brašančevo. Svete mise na taj dan slavit ćemo u župnoj crkvi u 8 i 18 sati te u Kraljama u 9 i 30 sati. Nakon večernje sv. Mise (ako ne bude padanja) imat ćemo procesiju s Presvetim oltarskim sakramentom oko župne crkve.
Iduća nedjelja je 12. nedjelja kroz crkvenu godinu. Svete mise slavit ćemo u redovitim terminima u župnoj crkvi te u Kraljama.
Stigao je novi broj lista ”Svjetla riječi”. Pretplatnici ga mogu podići u našem župnom uredu.
U Zagrebu je 3. lipnja 2022. u 56. godini života tragično preminula Ankica Mlinarić r. Jurić. Pokopana je 7. lipnja ove godine u Velikoj Gorici. Pokoj vječni…