ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 34. NEDJELJU – SVETKOVINA KRISTA KRALJA /GOD. ”C”/ 28. kolovoza 2016.

ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 34. NEDJELJU – SVETKOVINA KRISTA KRALJA /GOD. ”C”/ 28. kolovoza 2016.

Danas je 34. nedjelja kroz crkvenu godinu i svetkovina Krista Kralja. Ovo je posljednja nedjelja crkvene (liturgijske) godine. Iduća nedjelja je 1. nedjelja Došašća (Adventa).

Svete mise iduće nedjelje: župna crkva u 8:00 i 11:00 sati; Golubić u 9:30 sati.

Od poznatijih spomendana i blagdana izdvajamo: ponedjeljak – Prikazanje Blažene Djevice Marije; utorak – sv. Cecilija, djevica i mučenica, zaštitnica crkvene glazbe, glazbenika i zborskih pjevača. Pozivamo sve naše pjevače crkvenog zbora da dođu na misu i iza mise svrate u vjeronaučnu dvoranu na druženje i zakusku. Petak – sv. Katarina Aleksandrijska, djevica i mučenica.

Tisak: Glas koncila; Katolički tjednik; Glasnik mira Međugorje.

U iduću subotu, 26. studenog, u našoj župi održat će se duhovna obnova. Voditelj duhovne obnove je dr. fra Ivo Pavić, župnik župe Presvetog Srca Isusova u Šurkovcu. Program duhovne obnove: 16:00h – susret i priprava za sv. Misu i mogućnost ispovijedi; 17:00h – sv. Misa. Poslije sv. Mise je pojedinačna molitva za zdravlje duše i tijela. Pozivamo cijeli puk župe na ovu duhovnu obnovu i svi ste dobrodošli.

U četvrtak, 17. studenog, završen je rad na poboljšanju razglasa u našoj župnoj crkvi. Kao što Vam je dobro poznato sve donedavno razglas i čujnost u našoj župnoj crkvi bili su loši. Da bi se poboljšala čujnost u župnoj crkvi kupljena su dva nova mikrofona i to na oltaru i ambonu, kupljene su dvije nove zvučne kolumne i postavljeni su novi kablovi i ljepše posloženi nego što je to bilo do sada. Radovi su koštali 2600 KM. Radove je izvodila firma g. Josipa Mlinarića iz Bihaća.

Na filijalnoj crkvi u Kraljama zadnjih mjesec i pol dana urađeno je nekoliko zahvata. Prozori sa vanjske strane crkve kao i ulazna vrata bili su u lošem stanju zbog višegodišnje nebrige. Dana 29. listopada dovršeno je farbanje prozora i ulaznih vrata sa vanjske strane filijalne crkve; 07. i 08. studenoga okrečen je prezbiterij crkve, u utorak 15. studenog dovršeno je postavljanje razglasa. Ostali su još neki sitni radovi. Dosadašnji su radovi koštali preko 2000 KM. Sve je plaćeno novcem koji ste Vi dobrovoljno skupili.

Prošlog tjedna u našoj župi preminula je Marica Krizmanić rođ. Gašljević. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!