Župne obavijesti za petu korizmenu nedjelju

Župne obavijesti za petu korizmenu nedjelju

Danas je Peta korizmena nedjelja (Gluha)

1. Rana misa je za pokojne Augustina i Luciju Jurić, Ljubu Kološinac i Božicu i Dušana Lepir

2) za pokojne Stipu, Franju i Milku Mlinarić, te Franju, Mariju i Anu Pleša

Kralje: Za pokojne Josipa Grgića, Živka Mihića i ostale pok. iz obitelji Grgić i Mihić

2. Mise kroz idući tjedan su slijedeće:

Ponedjeljak: Za pokojne Damira Jakovca i sve pok. iz obitelji Vajda

Utorak: Za pokojnoga Stipu Vukovića

Srijeda: Za pokojne Matu i Anu Mlinarić, Božu Majstorovića i Velimira Jurića

Četvrtak: Za pokojne Božu i Marka Jurkovića

Petak: Za pokojne Luciju i Tomu Jurića; KRALJE: Za pokojnoga Ivu Kneževića

Subota: Za pokojne Tomu, Maru, Ivana i Filipa Šimića

Nedjelja: Za pokojne Luku i Sofiju Tomljenović r. Kreković i ostale pok. iz obitelji Tomljenović i Kreković 2) Za pokoju č. s. Cvijetu i sve pok. časne sestre koje su služile u Bihaću.

3. Iduće nedjelje ovdje su mise redovne u 8 i 11 sati te na filijali u Golubiću u pola 10.

4. U idućem tjednu nemamo poznatijih spomendana i blagdana.

5. Slijedeća nedjelja je Cvjetna nedjelja ili Cvjetnica ili Nedjelja muke Gospodnje. Blagoslov grančica će biti pod svim misama s napomenom da će blagoslov grančica prije pučke mise biti ispred crkve, a onda će se u procesiji ući u crkvu. Imat ćete mogućnost uzeti i maslinove grančice, a sav prikupljeni prilog od maslinovih grančica ide za misije i misionare. Također i ove godine bit će pjevana Muka Gospodina našega Isusa Krista pod pučkom svetom misom.

6. Ovog tjedna slijedi velika Uskrsna ispovijed u našoj župi: Ispovijed bolesnika: Ponedjeljak: Vrkašić, Kralje i Kalina jedan svećenik (od 9 sati), Žegar jedan svećenik (od pola 11). Utorak: Križ i Ceravačka brda jedan svećenik (od 9 sati), Vedro Polje jedan svećenik (od 9 sati), Cvjetnica: Luke jedan svećenik, te Prekounje, Privilica-Jezero, Irfana Ljubijankića jedan svećenik (od 15 sati). Velika ispovijed za ostale je u četvrtak: Kralje, 13:30 sati, a Bihać u 15:00 sati. Iza ispovijedi će biti sveta misa. Ako netko ostane neispovjeđen neka nam se javi bar pola sata prije misa. U iduću subotu mi nismo kod kuće jer idemo ispovijedati u Drvar.

7. Ove godine nam istječe petogodišnji mandat pastoralnih i ekonomskih vijećnika i do slijedeće nedjelje nam dostavite svoje prijedloge za nove članove vijeća po selima. Vijećnici su vjernici naše župe koji su spremni uvijek biti na raspolaganju župi i župnom uredu u pastoralnom radu.

8. Pozivamo krizmanike i njihove roditelje da dođu na sastanak u ponedjeljak (sutra) u 19:00 sati radi dobivanja potrebnih informacija u vezi krizme njihove djece. Tema sastanka će biti: polaganje pitanja za krizmu, krizmani kumovi (tko može a tko ne može biti kum), dostavljanje dokumenata za one koji nisu kršteni u ovoj župi…

9. Darovatelji za crkvu: Anto Marjanović, sin +Andrije iz Žegara (za ciborij) 50 KM, Luca Murić iz Cazina 20 KM, Zvonimir Šimić sin +Luke iz Vedrog Polja 20 KM. Darovateljima zahvaljujemo.

10. Od katoličkog tiska stigao je novi broj: Katolički tjednik, Glas koncila, Marija, Glasnik srca Isusova i Marijina.

11. U našoj župi umrli su i pokopani na groblju Križ/Žegar: Marko Brdarić iz Žegara, sin Stipe i Katice r. Oslo iz Baranje (Beli Manastir) u 78. godini života, te Emilija Dujmović r. Jurić iz Vedrog Polja, ž. Ivana Dujmovića u 58. godini života. Pokoj vječni…

Bihać, 06. travnja, 2014.                                                                  Fra Anto Zrakić, župnik

 

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.