Novi izbori u Frami Bihać

Novi izbori u Frami Bihać

Izbori u framiNakon pučke svete mise kao i svake nedjelje mladi u župi Bihać imaju svoje redovne susrete frame.

Dana 27. listopada 2013. godine susret je bio izuzetno važan jer su se framaši/framašice odvažili da učine velik i bitan korak ka daljem napredovanju frame. Birali su novo vodstvo i dodjeljivali nove funkcije pojedinim članovima.

Na izborima je sudjelovalo 30 framaša/framašica koje je bilo zaduženo da svojom ozbiljnošću odluči kome će dati svoj glas i učiniti nešto za dobrobit svoje župe i svih mladih u istoj župi a posebno onih koji su dio frame. Izabirali su predsjednika/icu a samim tim i podpredsjednika/icu, voditelja/icu formacije, blagajnika, zapisničara kao i određeni broj onih koji će ući u vijeće frame.

Prilikom svakog izbora kandidirale su se dobrovoljno osobe koje su svoju kandidaturu morale popratiti određenim argumentima i činjenicama.

Svi oni koji su mogli glasovati bili su primljenici i simpatizeri frame koji su svoj glas pisali vlastoručno bez dogovaranja, na određene označene papiriće koji su im bili podijeljeni u svakom krugu. Prilikom završetka svakog kruga popunjene papiriće je pokupio bivši duhovni asistent fra Robert Slišković koji je sve glasove prebrojavao i iznosio javno, naravno sve to je pratio i kontrolirao sadašnji duhovni asistent fra Tomislav Svetinović. Prvi krug glasovanja je bio predviđen za izbor predsjednika i podpredsjednika gdje su se kandidirale framašice Ana Šimić i Ana Janković koje su svojim argumentima obrazložile svoju kandidaturu a nakon toga svi ostali su prionuli na posao dajući svoj glas po vlastitom nahođenju.

Od strane većine framaša Ana Šimić je dobila 19 glasova a Ana Janković 10 glasova, gdje se samim tim uvidjelo da dužnost predsjednice nastavlja obavljati Ana Šimić kao i do sada gdje je ona to sukladno i prihvatila, međutim Ana Janković je odbila funkciju podpredsjednice pa je nastala nova kandidatura za podpredsjednika/icu gdje su se prijavile dvije framašice: Lucija Šimić i Monika Jurić i jedan framaš Mate Klepić. Monika je dobila 6 glasova, Mate 2 glasa tako da je podpredsjednica postala Lucija Šimić s velikih 22 glasa. Poslije toga uslijedio je drugi krug koji se bazirao na izbor voditelja/ice formacije gdje su se kandidirale Ana Janković i Monika Jurić u kom je Ana Janković nominirana da nastavi obnašati dužnost voditeljice formacija sa 23 glasa, dok je Monika dobila 7 glasova. U trećem krugu je jednoglasno odlučeno (bez biranja) da će Ena Klepić izvršavati dužnost zapisničara. U četvrtom krugu kandidatura se odnosila na blagajnika a kandidati su bili framašica Maja Šimić i framaš Josip Velić gdje je odlučeno da će svoju dužnost blagajnika nastaviti obavljati Maja Šimić sa dobivenih 20 glasova, dok je Josip Velić dobio 10 glasova. Kada su svi prisutni framaši/ice odabrali svojim glasovanjem određene važne funkcije u frami preostalo je da se izaberu i ostali članovi vijeća koji će u budućnosti odigravati važnu ulogu pri donošenju svih odluka u frami a tu su izabrani slijedeći: Ana Pranjić sa 16 glasova, Anica Franjić sa 17 glasova, Ivana Klepić sa 21 glasom (u odsustvu zbog opravdanih razloga) te Monika Jurić sa 22 glasa. Nakon izbora svi oni kojima je dodijeljena nova funkcija i svi oni koji su nastavili izvršavati svoje fukcije su se odlučili na zajedničko fotografiranje sa duhovnim asistentom fra Tomislavom Svetinovićem, a ostatak vremena su proveli uz mali domjenak, zabavu, ples i druženje te daljnje dogovore. Frama Bihać ulazi u novo razdoblje rada, truda i napretka uz odabranu predsjednicu Anu Šimić, trudit će se svim silama dokazati koliko vrijedi i koliko može postići ova frama, jer mladima je uistinu ovakvo nadahnuće potrebno iz dana u dan.

Ana Janković, voditeljica formacije

Za više fotografija kliknite ovdje

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.